درمان سندرم خستگی مزمن با روش های خانگی

0

متأسفانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به سندرم خستگی مزمن مبتلا هستند. علت اصلی سندرم خستگی مزمن مشخص نیست، اما متخصصان اعتقاد دارند که این مشکل می‌تواند به دلایل ژنتیکی، محیطی، زیست‌شناسی و عوامل روانشناسی ایجاد شود. این سندرم اختلالی پیچیده است و برخلاف تصور بسیاری از مردم با استراحت کردن و خوابیدن برطرف نمی‌شود. بیماری سندرم خستگی مزمن همچنین با نام‌های انسفالومیلیت مایالژیگ (myalgic encephalomyelitis) یا سندرم خستگی بعد از ویروس (post-viral fatigue syndrome) شناخته می‌شود. افرادی که به مدت 6 ماه علائم این عارضه را تجربه کنند، می‌توان گفت که یقیناً به این اختلال دچار هستند.

هنگام تشخیص سندرم خستگی مزمن باید ابتدا احتمال وجود وضعیت‌های پزشکی دیگر که باعث علائم مشابه می‌شوند را به صفر رساند؛ مانند بیماری چاقی مفرط، اختلالات غذایی، بی‌خوابی، اسکیزوفرنی، افسردگی، اختلال دوقطبی، مصرف مواد مخدر و یا بیماری‌هایی که بر اثر باکتری، قارچ یا ویروس ایجاد می‌شوند.

پیش از این که مطمئن شوید که اصلاً شما نیاز به درمان سندرم خستگی مزمن دارید یا خیر، بهتر است دقیقه بدانید که چه علائمی را تجربه می‌کنید و خستگی چگونه بدنتان را درگیر کرده و بر روی آن اثر می‌گذارد.

عوامل خطر سندرم خستگی مزمن

این سندرم عمدتاً در افراد 40 تا 60 ساله دیده می‌شود. جنسیت نیز نقش مهمی در بروز سندرم خستگی مزمن دارد؛ درواقع احتمال تشخیص این مشکل در زنان نسبت به مردان دو تا چهار برابر بیشتر است.

سایر عواملی که می‌توانند خطر بروز سندرم خستگی مزمن را افزایش دهند:

  • زمینۀ ژنتیکی
  • حساسیت‌ها
  • استرس
  • عوامل محیطی

علائم بیماری سندرم خستگی مزمن

همان‌طور که از نام این اختلال مشخص است، خستگی و فرسودگی بسیار شدید ازجمله مهم‌ترین نشانه‌های آن هستند، اما نشانه‌ها و علائم دیگری نیز وجود دارند؛ برخی از این علائم، نشانه‌های ثانویه تأثیر خستگی مفرط بر روی بدن و ذهن شما محسوب می‌شوند. در این قسمت رایج‌تریم علائم سندرم خستگی مزمن را معرفی خواهیم کرد:

  • افزایش و تشدید خستگی پس از انجام کارهای فیزیکی
  • نارضایتی، بی‌قراری یا داشتن خواب آشفته همیشگی
  • سردرد شدید و غیرعادی
  • درد مفاصل و ماهیچه‌ها
  • خستگی ذهنی و سردرگمی
  • تعریق سرد و شبانه
  • آشفتگی‌های روانی شدید
  • افزایش حساسیت به نور، صدا و بو
  • مشکلات گوارشی
  • ورم و التهاب لنف
  • افسردگی و تشویش
  • اختلال و آشفتگی دستگاه تنفسی و قلبی عروقی

درمان‌های خانگی برای سندرم خستگی مزمن

در این قسمت درمان‌های خانگی برای سندرم خستگی مزمن معرفی شده‌اند:

گیاه جینسنگ

یکی از شایع‌ترین دلایل سندرم خستگی مزمن استرس می‌باشد؛ گیاه جینسنگ دارای قدمت و خواص بسیاری برای جلوگیری از استرس است. همچنین این گیاه می‌تواند برای هوشیاری نیز مفید باشد. بنابراین افرادی که دچار خستگی ذهنی یا فیزیکی هستند می‌توانند از این گیاه استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

یونجه

این گیاه می‌تواند به افزایش اشتها و بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن شما کمک کند. یونجه همچنین می‌تواند انرژی زیادی برای بدن فراهم کند که باعث افزایش کارایی بدن در مقابله با علائم سندرم خستگی مزمن می‌شود. یونجه همچنین در بهبود توانایی شناختی و کاهش استرس و تشویش نقش دارد. گاهی اوقات تولید هورمونی در بدن با بروز سندرم خستگی مزمن در یک زمان همراه می‌شوند؛ این افزایش هورمون که می‌تواند بر اثر مصرف یونجه ایجاد شود می‌تواند عوارض جانبی ناگوار را متوقف کرده و به نرمال شدن عملکرد سیستم‌های بدن شما کمک کند.

سندرم خستگی مزمن

گیاه آستراگالوس

اگر شما از بیماری سندرم خستگی مزمن رنج می‌برید، با توجه به ضعف عمومی ماهیچه‌های بدن، گیاه آستراگالوس می‌تواند باعث افزایش انرژی بسیار زیادی شود. این گیاه همچنین برای افزایش و بهبود سیستم ایمنی بدن نیز بسیار مؤثر است و از عفونت‌های باکتریایی و ویروسی نیز جلوگیری می‌کند.

شیرین بیان

شیرین بیان می‌تواند تا حدودی مانند استروئید عمل کند و تولید کورتیزول و آدرنالین را در بدن شما افزایش دهد که باعث بهبود واکنش بدن به استرس و تشویش می‌شود. بعلاوه، هنگامی که بدنتان ضعیف می‌شود، شیرین بیان می‌تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد و برای مبارزه با خستگی و فرسودگی انرژی شما را افزایش دهد.

جو

دانه‌ها و حبوبات از منابع سرشار از انرژی محسوب می‌شوند و جو نیز از این قضیه مستثنا نمی‌باشد؛ خستگی و فرسودگی شما چه بر اثر مصرف مواد مخدر باشد چه بر اثر انجام کارهای زیاد، اضطراب جنسی و یا اضطراب ذهنی، جو می‌تواند این علائم را از شما دور کرده و مواد مغذی لازم را به رژیم غذایی‌تان اضافه کند.

ریشه ماکا

ریشه ماکا می‌تواند قدیمی‌ترین داروی خانگی روی کره‌ی زمین محسوب شود و هزاران سال است که کشورهای مختلف آمریکای جنوبی از آن استفاده می‌کنند. ریشه‌ی ماکا به دلیل متعادل‌سازی هورمون‌ها در بدن و همچنین افزایش انرژی و سرزنده سازی بسیار معروف می‌باشد. ریشه‌ی ماکا سرشار از ویتامین‌های گروه B است که دارای تأثیر مثبتی بر روی غدد کلیه و غدد هیپوفیز (دو مورد از مهم‌ترین غدد تولید هورمون در سیستم درون‌ریز) می‌باشد.

ریشه سنبل‌الطیب

این ریشه‌ی گیاهی یک راه درمان برای افرادی است که از بی‌خوابی یا اختلالات خستگی در خواب رنج می‌برند. استفاده از ریشه‌ی سنبل‌الطیب می‌تواند یک ضمانت معتبر برای داشتن یک خواب آرام در شب برای شما محسوب شود. این ریشه به شما انرژی می‌بخشد و صبح‌ها احساس سرحالی و نشاط  را به شما هدیه می‌دهد. با استفاده از این گیاه دیگر اثرات سندرم خستگی مفرط را احساس نخواهید کرد.

سایر درمان‌ها

طب سوزنی، تایچی، یوگا و ماساژ ممکن است به تسکین درد ناشی از سندرم خستگی مزمن کمک کنند. البته قبل از اینکه به سراغ هر یک از روش‌های درمانی خانگی و سنتی بروید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

منبع organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.