درمان سرماخوردگی با روش‌های ساده و خانگی

0

ویروس‌ها هستند که باعث بروز سرماخوردگی و آنفلوانزا می‌شوند، بنابراین آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌توانند برای درمان یا پیشگیری از این بیماری‌ها مؤثر واقع شوند. استراحت زیاد، نوشیدن مایعات و روش‌های خانگی می‌توانند برای درمان سرماخوردگی مفید باشند و علائم آن را تسکین دهند. در این مطلب به معرفی بهترین روش‌های ساده و خانگی برای درمان سرماخوردگی می‌پردازیم.

سرماخوردگی و آنفلوانزا از بیماری‌های شایع هستند که می‌توانند باعث بروز علائم ناخوشایندی شوند، ازجمله:

  • آبریزش بینی
  • انسداد سینوس‌ها
  • گلودرد
  • سرفه
  • سردرد
  • بدن‌درد
  • تب یا لرز

روش‌های خانگی که در ادامه معرفی می‌شوند ممکن است به پیشگیری از این دو بیماری کمک کرده، علائم آن‌ها را تسکین داده و مدت زمان دورۀ کسالت را کاهش دهند.

درمان سرماخوردگی با روی

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف مکمل روی یا زینک ممکن است به کاهش مدت زمان دورۀ کسالت و کاهش علائم سرماخوردگی کمک کند.

متخصصین باور دارند که این عملکرد روی در توانایی آن در پیشگیری از رینوویروس ریشه دارد. رینوویروس نوعی ویروس است که در بدن انسان تکثیر شده و باعث بروز سرماخوردگی می‌شود.

روی را می‌توان به شکل قرص، شربت یا آب‌نبات مصرف کرد، اما باید همیشه هنگام مصرف به دستورالعمل ذکرشده بر روی بسته‌بندی محصول توجه داشت. مصرف بیش‌ازحد روی می‌تواند باعث بروز حالت تهوع و شکم‌درد شود.

عسل

عسل خواص ضدمیکروبی دارد که ممکن است برای مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌ها مؤثر واقع شود.

مطالعه‌ای نشان داده است که مصرف عسل برای تسکین سرفه – به‌عنوان نشانه‌ای از سرماخوردگی در کودکان بالای 1 سال – مؤثر می‌باشد. کودکان زیر 1 سال به دلیل خطر بروز بوتولیسم نباید عسل مصرف کنند.

برای درمان سرماخوردگی و تسکین علائم آن مقداری عسل را درون آب داغ ریخته، هم بزنید و میل کنید تا گلودرد و سرفه‌تان تسکین یابد. افزودن لیمو به این نوشیدنی باعث بهبود طعم آن و افزایش محتوای ویتامین ث می‌شود.

مخروط‌سانان

برخی از مردم برای درمان سرماخوردگی و تسکین علائم مرتبط به بینی از عصاره‌های گیاهی به‌دست‌آمده از گیاه مخروط‌سانان استفاده می‌کنند.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ترکیبات این گیاه ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برخی از این ترکیبات خواص ضدویروسی دارند و ممکن است به مبارزه با ویروس‌های آنفلوانزا کمک کنند.

پژوهش‌های انجام‌شده بر میزان اثرگذاری مخروط‌سانان در درمان سرماخوردگی تا به امروز نتایج متناقضی داشته‌اند و برخی از مطالعات نشان می‌دهند که این گیاه هیچ اثر مثبتی در درمان این بیماری ندارد.

سایر مطالعات نشان داده‌اند که برخی محصولات تهیه‌شده از مخروط‌سانان ممکن است احتمال ابتلا به سرماخوردگی را 10 تا 20 درصد کاهش دهند.

مخروط‌سانان را می‌توان به‌صورت مکمل یا چای گیاهی خریداری کرد.

سیر

مصرف سیر ممکن است به درمان سرماخوردگی کمک کند، چراکه خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی دارد.

مطالعه‌ای نشان داده است که مصرف روزانۀ سیر به مدت 3 ماه در یک گروه از مردم، باعث شده تا آن‌ها نسبت به گروه دارونما کمتر به سرماخوردگی مبتلا شوند.

استفاده از سیر به‌عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی قدمت تاریخی دارد. برای مصرف سیر می‌توانید آن را به‌صورت خام، پخته یا مکمل میل کنید. خوردن سیر معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه فرد به سیر حساسیت داشته باشد.

درمان سرماخوردگی با منتول

بیشتر بخوانید:

انسداد سینوس‌ها و گرفتگی مجاری هوایی از علائم شایع سرماخوردگی محسوب می‌شوند که منتول می‌تواند به تسکین آن‌ها کمک کند. منتول از انواع گوناگون گیاه نعناع به دست می‌آید. این ترکیب خواص ضدباکتریایی و اثرات ضددرد داشته و ترکیبی رایج در بسیاری از ژل‌های سینه است.

اگر اهل بخور هستید، می‌توانید منتول را درون آب داغ ریخته و بخار آن را استنشاق کنید. اگرچه مطالعه‌ای در سال 2013 نشان می‌دهد که استنشاق منتول به کاهش سرفۀ ناشی از مواد آزاردهندۀ محیطی کمک می‌کند، اما پژوهش‌ها دربارۀ اثرگذاری بخار منتول در پاک‌سازی مجاری هوایی مسدودشده محدود می‌باشند.

سایر پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ژل سینۀ حاوی منتول، اکالیپتوس و کافور به‌طور چشمگیری خواب در کودکان و بزرگ‌سالان دارای علائم سرماخوردگی را بهبود می‌دهد. بااین‌وجود، محققین دریافته‌اند که خطرات استفاده از این ترکیب ممکن است از فواید آن بیشتر باشد، چراکه منتول می‌تواند پوست را سوزانده و آزار دهد.

ویتامین D

مکمل ویتامین D-3 ممکن است برای پیشگیری از سرماخوردگی یا کاهش احتمال ابتلا به آن مفید باشد.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که میان مصرف مکمل ویتامین D و کاهش دفعات ابتلا به سرماخوردگی در گروهی از دانشجویان ارتباطی وجود دارد.

مصرف مکمل در ماه‌های زمستان توسط افرادی که در آب‌وهوای سرد زندگی می‌کنند ممکن است به افزایش سطح ویتامین D در بدن آن‌ها کمک کند. در فصل زمستان امکان دارد که این افراد کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند و درنتیجه ویتامین D کمتری جذب کنند.

درمان سرماخوردگی

درمان سرماخوردگی با روغن مرزنگوش

مرزنگوش حاوی تیمول و کارواکرول است که هر دو اثرات ضدباکتریایی دارند. بسیاری از مردم به‌طور سنتی از روغن‌های اسانس حاوی تیمول برای تسکین سردرد، اسهال و سرفه استفاده می‌کنند.

خوردن روغن مرزنگوش یا مالش آن بر روی سینه ممکن است به تسکین علائم سرماخوردگی کمک کند.

کاهش استرس و خواب خوب

استرس یا خواب بی‌کیفیت ممکن است خطر ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا را افزایش دهد.

مطالعه‌ای نشان داده است که کاهش استرس از طریق تمرینات ذهنی و مدیتیشن یا ورزش کردن باعث کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها می‌شود.

در این مطالعه گروهی از افراد که تمرینات مدیتیشن انجام می‌دادند یا برنامۀ ورزشی داشتند، در مقایسه با گروه کنترل، کمتر به دلیل بیماری از محل کار خود مرخصی گرفتند.

پروبیوتیک‌ها

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های زنده‌ای هستند که برای سلامت دل و روده مفید بوده و ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی یا آنفلوانزا کمک کنند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند از سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس‌های آنفلوانزا محافظت کنند. در یک آزمایش کنترل‌شده مشخص گردید که احتمال ابتلا به سرماخوردگی در افرادی که پروبیوتیک مصرف می‌کنند کمتر از سایرین است.

برای خرید مکمل‌های پروبیوتیک می‌توانید به داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های سلامت آنلاین مراجعه کنید. پروبیوتیک همچنین در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد، ازجمله:

  • ماست
  • کلم‌ترش
  • میسو
  • تمپه

توت‌ها

توت‌ها حاوی پلی‌فنول هستند که خواص ضدویروسی داشته و ممکن است به مبارزه با ویروس‌های آنفلوانزا کمک کنند.

تحقیقات نشان داده‌اند که میوۀ اقطی (نوعی توت) می‌تواند علائم آنفلوانزا را کاهش دهد و شربت توت خرس (کرنبری) نیز به تقویت عملکرد ایمنی بدن کمک می‌کند. همچنین برخی از آزمایش‌ها نشان داده‌اند که عصاره‌های توت پتانسیل مبارزه با آنفلوانزا را دارند.

توت فرنگی، بلوبری، بلک‌بری و رزبری نیز از منابع خوب ویتامین ث هستند که می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند و در درمان سرماخوردگی موثر باشند.

منبع medicalnewstoday.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.