شمع گوش چیست و چه فوایدی دارد

0

شمع گوش چیست؟ روشی است که با استفاده از شمعی روشن و توخالی، برای تمیز کردن گوش از سموم اضافی، جرم و همچنین برای موارد دیگر برای سلامتی استفاده میشود. اگرچه این روش به طور گسترده‌ای در سراسر آسیا، اروپا و آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفته است، اما هنوز هم مورد سوء‌ظن‌های برخی متخصصان حرفه‌ای نیز قرار دارد. شواهد موجود حاکی از آن است که در طول تاریخ تاثیرات مثبت این روش درمانی وجود داشته و مردم آن را یک عمل مهم فرهنگی، مراقبتی و درمانی در نظر می‌گرفته‌اند.

از لحاظ ایمنی، در مورد این روش درمانی نقدهای زیادی وجود دارد. از آن جایی که شمع خالی در نزدیکی صورت قرار می گیرد، برخی از متخصصان به جای فواید سلامتی، به خطرات احتمالی آن اشاره می کنند. می توانید تمام خاکستر شمع را از طریق یک تکه ورق حلبی یا صفحه ی فلزی بیرون کشیده و شمع را خالی کنید. نکته ی مهم این است که اجازه دهید تا دود به پایین  قیف رفته و لوله ی آن خالی شود. با حرارت دادن به جرم گوش و ایجاد یک خلاء، مواد اضافی و سموم از بین می روند.

نحوه استفاده از شمع گوش

اگر می خواهید شمع گوش را در خانه استفاده نمایید، این راهنمایی ها به شما کمک فراوانی می کنند.

مرحله اول: به یک طرف دراز بکشید

مرحله دوم: انتهای نوک تیز موم پارچه ایِ شمع توخالی را به درون گوش فرو ببرید.

مرحله سوم: تکه ی حلبی یا صفحه ی فلزی را به وسط شمع خالی وصل کنید.

مرحله چهارم: شمع را روشن کنید. زاویه ریختن خاکستر را با صفحه ای که گرفته اید ، تنظیم کنید.

مرحله پنجم: هنگامی که شعله به ۲ اینچ می رسد، شمع را از گوشتان برداشته یا خاموش کنید.

مرحله ششم: همین عمل را روی گوش دیگر تکرار کنید.

مرحله هفتم: هر دو گوش را با روغن های ملایم یا ضد عفونی کننده پاک کنید تا از آن ها در برابر هر گونه عفونت یا التهاب محافظت کنید.

فواید شمع گوش

برخی از فواید و مزایای شمع گوش از این قرارند:

وزوز گوش

شواهد نشان می دهند برخی از افرادی که از مشکل صداهای آزار دهنده داخل گوششان رنج می برند، شمع گوش می تواند با پاک کردن عمقی گوش، مواد اضافی و گرفتگی لوله های گوش آن ها را برطرف کند.

مشکلات شنوایی

برخی از افراد مشکل شنوایی دارند که در سنین جوانی ممکن است به دلیل گرفتگی کانال گوش باشد. این روش درمانی می تواند کمک خوبی برای درمان این مشکل باشد.

افزایش جرم گوش

بیشتر بخوانید:

اگرچه جرم گوش به تنهایی تهدیدی برای سلامتی گوش نیست، ولی چنانچه جرم گوش به بیش از حد ممکن برسد، می تواند دردناک باشد. همچنین می تواند احساس ناخوشایندی داشته باشد. در نتیجه زمینه ی مناسبی را برای رشد باکتری ها و دیگر پاتوژن های نا خواسته فراهم می آورد.

عفونت گوش

اگر شما دائما از عفونت گوش رنج می برید شمع گوش می تواند به کاهش عفونت های مکرر و دردناک کمک کند و محل رشد باکتری ها را از بین ببرد.

خطرات و عوارض جانبی شمع گوش

شمع گوش با وجود مزایای فراوان، دارای عوارض جانبی مانند سوختگی های ناگهانی ناشی از ذوب شدن شمع می باشد. همچنین ممکن است به پرده ی گوش نیز آسیب برساند. هرچند که در مراحل ابتدایی، تشخیص آن ممکن است دشوار باشد. در بعضی موارد اگر مدت درمان طولانی باشد و یا به طور نامناسب انجام شود، می تواند در نهایت منجر به از دست رفتن شنوایی شود. پیشنهاد می شود این روش درمانی را زیر نظر متخصص انجام دهید.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) دربارۀ استفاده از شمع گوش توسط افراد عادی و پزشکان هشدار داده است، چراکه این روش – حتی در صورتی که طبق دستورالعمل انجام شود – می‌تواند صدمات جدی‌ای را به همراه داشته باشد.

این سازمان همچنین تاکید دارد که هیچ شواهد علمی‌ای برای تایید اثرگذاری و فواید شمع گوش وجود ندارد. بعلاوه، گزارشات مردمی نشان می‌دهند که این روش می‌تواند اثرات منفی‌ای داشته باشد. برخی از این اثرات عبارت‌اند از:

  • سوختگی
  • سوراخی پرده گوش
  • انسداد کانال گوش که نیاز به جراحی دارد

شمع گوش همچنین خطر بروز صدمات زیر را افزایش می‌دهد:

  • سوختگی صورت، قسمت بیرونی گوش، پرده گوش و قسمت داخلی گوش
  • سوختگی ناشی از آتش
  • ریختن شمع به داخل گوش و آسیب دیدن گوش
  • آسیب‌دیدگی پرده گوش
  • ناشنوایی

شمع گوش علی‌الخصوص برای کودکان خطرناک است. FDA به این نکته اشاره می‌کند که کودکان و نوزادان بیشتر در خطر تجربۀ عوارض جانبی شمع گوش هستند.

آیا ارزش دارد؟

اگرچه برخی از افراد بدون بروز هیچگونه آسیب‌دیدگی قابل توجهی فرآیند شمع گوش را پشت سر می‌گذارند، اما انجام این روش نیازمند زمان و پول است. شمع گوش همچنین با خطرات جدی و درازمدتی همراه می‌باشد.

عوارض احتمالی شمع گوش عبارت‌اند از:

  • انسداد کانال گوش
  • سوراخ شدن پرده گوش
  • عفونت کانال گوش
  • ناشنوایی
  • پوشیده شدن پرده گوش توسط خاکستر
  • سوختگی

جایگزین‌هایی برای شمع گوش

برای یافتن روش‌های جایگزین برای از بین بردن موم گوش با پزشک خود مشورت کنید. در اغلب موارد پزشک می‌تواند با استفاده از شست‌وشوی گوش، موم اضافه را خارج کند. اگر شست‌وشو جوابگو نباشد، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • از پزشک برای معرفی روش‌های درمانی تایید شده سوال کنید.
  • از قطره‌های نرم‌کنندۀ موم گوش استفاده کنید. این قطره‌ در داروخانه‌ها در دسترس می‌باشد.

اگر گوشتان مشکلی دارد، حتماً برای بررسی آن به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

منبع www.organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.