میگو در بارداری مفید یا مضر؟

0

بگذارید قبل از هر چیز بگوییم که زنان باردار می‌توانند میگو مصرف کنند. البته این بدین معنا نیست که باید هر روز میگو بخورید، اما شما و فرزندتان می‌توانید از مواد مغذیِ بسیار مهم این غذای دریایی بهره‌مند شوید. در این مقاله به بررسی دقیق اثرات مصرف میگو در بارداری می‌پردازیم.

میگو یک واژۀ کلی برای توصیف هزاران گونه از جانوری به نام decapod crustaceans است که اغلب آنها به گروه‌های Dendrobranchiata یا Caridea taxonomic تعلق دارند. با توجه به فراوانی قابل‌توجه مواد مغذی در این جانوران، میگوها در اغلب نقاط جهان به‌عنوان یک غذایی دریایی مهم محسوب می‌شوند. با این حال، نگرانی‌هایی دربارۀ مصرف غذاهای دریایی و میگو در بارداری وجود دارد، به ویژه زمانی که این غذاها خام مصرف شده و منجر به مسمومیت آهن سنگین یا مسمومیت غذایی می‌شوند.

خوشبختانه زنان باردار می‌توانند میگو مصرف کنند؛ زیرا این غذای دریایی، نسبت به بسیاری از غذاهای دیگر مانند ماهی خال‌خالی، شمشیرماهی یا کوسه، حاوی جیوه کمتری است. در واقع نه تنها مصرف میگو در بارداری مضر نبوده، بلکه می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز زنان را نیز تامین کند.

میگو در بارداری ؛ مفید یا مضر؟

برخی از زنان باردار به‌طورکلی از مصرف تمام غذاهای دریایی ازجمله میگو خودداری می‌کنند. اگرچه دوری از برخی غذاهای دریایی در دوران بارداری ضروری است، اما میگو جزو این غذاها محسوب نمی‌شود.

بر اساس گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، غذاهای دریایی می‌توانند مواد مغذی مهم را برای زنان باردار و شیرده تامین کرده و به رشد و توسعۀ جنین کمک کنند. بااین‌وجود، ذکر این نکته مهم است که تمام غذاهای دریایی برای زنان باردار و شیرده مفید نیستند و باید قبل از جای دادن آن‌ها در رژیم غذایی خود با گزینه‌های بی‌خطر و خطرناک آشنا شوید.

درواقع در دوران بارداری باید از مصرف هر غذای دریایی که جیوه بالایی دارد خودداری کنید. دوری از جیوه در بارداری بسیار مهم است، چراکه مصرف بیش‌ازحد آن می‌تواند به سیستم عصبی جنین آسیب وارد کند. غذاهای دریایی سرشار از جیوه عبارت‌اند از:

  • شمشیرماهی
  • کوسه
  • ماهی ماکرل شاهی
  • تاج‌ماهی
  • ماهی تن تازه

از طرف دیگر، غذاهایی که جیوه کمی دارند برای مصرف در دوران بارداری بی‌خطر هستند. میگو یکی از این غذاهاست. اگر علاقه زیادی به غذاهای دریایی دارید، می‌توانید گزینه‌های زیر را در بارداری مصرف کنید:

  • میگو
  • ماهی پولاک
  • گربه ماهی
  • سالمون
  • قزل‌آلا
  • کنسرو ماهی تن
  • ماهی روغن
  • تیلاپیا

فراموش نکنید که این غذاها محتوای جیوه دارند، اما مقدار آن چندان قابل توجه نیست. قانون کلی این است که زنان باردار نباید در هفته بیش از 220 تا 340 گرم (دو یا سه وعده) غذای دریایی مصرف کنند.

فواید مصرف میگو در بارداری

بیشتر بخوانید:

مصرف میگو در زنان باردار باعث افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای آمینه، پروتئین‌ها و سایر مواد مغذی می‌گردد. گونه‌های میگو معمولا غنی از سلنیوم بوده و سطوح قابل‌توجهی از آهن، ویتامین ب12، فسفر، یُد، کولین و مس را در خود جای داده‌اند. علاوه بر این موارد، میگو منبع بسیار خوبی از پروتئین نیز می‌باشد. با این طیف گسترده از مواد مغذی، میگو می‌تواند به رشد و توسعۀ مطلوب جنین نیز کمک کند.

یک پژوهش نشان می‌دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در دوران بارداری، ازجمله اسیدهای چرب موجود در غذاهای دریایی، احتمالاً به کاهش خطر زایمان زودرس کمک می‌کنند. بعلاوه، احتمال کمبود وزن در نوزادی که مادرش در بارداری امگا 3 کافی مصرف کرده است، کمتر می‌باشد.

اینطور تصور می‌شود که چربی‌های امگا 3 برای رشد و توسعه مغز و چشم جنین حیاتی هستند. به همین دلیل است که بسیاری از مکمل‌های ویتامینی قبل از زایمان حاوی امگا 3 هستند. البته بهتر است در صورت امکان این چربی‌ها را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

آیا می‌توان میگو را خام خورد؟

با اینکه مصرف میگو در بارداری بی‌خطر است، اما نباید ملاحظاتِ ایمنیِ مربوط به خوردن این غذای دریایی را فراموش کنید.

بله، شما می‌توانید میگو را خام مصرف کنید، اما باید حتما آن را از فروشگاه و توزیع‌کنندۀ مطمئن تهیه کنید. مهم‌ترین چیز برای تهیۀ میگو، تازه بودن آن است؛ خطر مسمومیت غذایی با میگوی یخ‌زده که یخ‌زدایی شده و سپس پخته شود بیشتر است. مردم در سراسر جهان میگو را به صورت خام مصرف می‌کنند، و اگرچه خطر وجود باکتری در میگوی خام وجود دارد، پختن آن به مدت کوتاه، برای از بین بردن باکتری کافی است.

برای دوری از خطر، هرگز غذای دریایی را در دوران بارداری به شکل خام مصرف نکنید. بارداری می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. درنتیجه، وقتی غذای دریایی خام مصرف می‌کنید، خطر ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد. بروز بیماری در دوران بارداری بسیار مشکلساز است و باید تا حد ممکن از آن دوری کرد. همچنین غذای دریایی خام می‌تواند برای جنین نیز بسیار مضر باشد.

از خوردن سوشی، ساشیمی، صدف خوراکی و هرگونه غذای دریایی به شکل خام خودداری کنید. اگر به رستوران می‌روید، حتماً مطمئن شوید که غذایی دریایی کاملاً پخته باشد. همچنین هنگام تهیه غذا در منزل نیز آن را به‌طور کامل بپزید و مطمئن شوید که دمای داخلی غذا حدود 63 درجه سانتی‌گراد باشد. برای اندازه‌گیری دمای داخلی غذا می‌توانید از دماسنجِ غذا استفاده کنید.

نحوۀ خوردن میگو

روش‌های مختلفی برای مصرف میگو وجود دارد؛ اما قبل از هرچیز باید بدانید که چگونه میگوها را تمیز کرده و آنها را آماده کنید.

  • قدم اول: قبل از هرچیز، ابتدا پوسته یا صدف میگو را جدا کنید.
  • قدم دوم: با چاقو شکافی کوچک را در پشتِ میگو، از دُم تا سَرِ میگو ایجاد کنید.
  • قدم سوم: به آرامی رگِ میگو را جدا کنید و دور اندازید. (رگ ممکن است سیاه، قهوه‌ای یا قرمزرنگ باشد)

بعد از این مراحل می‌توانید میگو را شسته و درون یخچال/فریزر بگذراید، یا همان موقع آنها را بپزید.

منبع healthline.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.