پودر سیر چه خواصی دارد؟

0

سیر قرن‌هاست که به‌عنوان یک گزینۀ درمانی و ابزاری دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیر حاوی ترکیباتی است که برخی از آن‌ها اثرات مفیدی بر بدن دارند و می‌توانند سلامت انسان را بهبود دهند. این گیاه دارویی به صورت پودر نیز در دسترس بوده و می‌توان از آن به‌راحتی در پخت‌وپز استفاده کرد. اگر قصد دارید از سیر یا پودر سیر را برای مدیریت بیماری خود استفاده کنید، حتماً قبل از افزایش مصرف آن با پزشک خود مشورتی داشته باشید. در این مقاله به بررسی پودر سیر و خواص آن برای سلامت می‌پردازیم.

ترکیبات سیر

سیر در زمان‌های باستان برای درمان زخم‌، انگل و اختلالات روده‌ای مورد استفاده قرار می‌گرفته و در دهه‌های اخیر به‌عنوان یک چاشنی غذایی محبوبیت زیادی کسب کرده است. بسیاری از مردم باور دارند که این گیاه در مدیریت یا پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر سرطان و عارضه قلبی نقش دارد. سیر حاوی ترکیبات سولفوری، آنزیم‌ها و طیفی از مواد مغذی نظیر ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر بوده و برخی از ترکیبات مفید آن هنوز به‌طور کامل شناخته نشده‌اند. یکی از فعال‌ترین ترکیبات موجود در سیر آلیسین (allicin) نام دارد که آنتی‌اکسیدانی قدرتمند می‌باشد. آلیسین در سیر درسته وجود ندارد و تنها زمانی تولید می‌شود که سیر خام را له کرده یا برش بزنید.

ترکیبات پودر سیر

بر اساس تحلیل منتشرشده در مجله The Journal of Nutrition در مارس 2001، پودر سیر که از حبه‌های تازه یا خشک‌شدۀ سیر تهیه می‌شود حاوی ترکیباتی به نام آلین (alliin) و آلیناس (allinase) است، اما آلیسین ندارد.

پودر سیر حاوی بسیاری از ترکیبات مفید سیر درسته است و برخی از قرص‌های سیر این ادعا را می‌کنند که برای تامین آلیسین مورد نیاز بدن مناسب می‌باشند.

ترکیب شیمیایی سیر پیچیده است و درنتیجه کیفیت محصولات سیر، ازجمله پودر سیر و سایر مکمل‌ها، به فرآیند تولیدی آن‌ها بستگی دارد.

کلسترول و بیماری قلبی

تصور می‌شود که مصرف سیر به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک می‌کند. درواقع بسیاری از مردم باور دارند که سیر برای کاهش تولید کلسترول، بهبود دفع کلسترول از طریق مدفوع، کاهش سطح کلسترول در دیواره‌های عروق، مهار کردن لخته‌سازی خون، کاهش التهاب و کاهش فشارخون مفید می‌باشد. بااین‌وجود، پژوهش‌های انجام شده دربارۀ این اثرات نتایج ضدونقیضی داشته‌اند. به‌طورمثال، یک مطالعۀ کوچک که نتایج آن در اکتبر 2010 در مجله Lipids in Health and Disease منتشر شد نشان می‌دهد که مصرف قرص سیر کلسترول LDL (کلسترول بد) را به میزان 32.9 mg/dl در مردان و به میزان 27.3 mg/dl در زنان کاهش می‌دهد.

بااین‌حال، مطالعۀ دیگری که نتایج آن در فوریه 2007 در مجله JAMA Internal Medicine منتشر شد نشان داده است که در مقایسه با سیر خام، مصرف پودر سیر و عصارۀ سیر جاافتاده در طول 6 ماه هیچ اثر چشمگیری در بهبود سطح کلسترول افراد شرکت‌کننده در مطالعه نداشته است.

نتایج بررسی بر روی 39 آزمایش با موضوع سیر و کلسترول که نتایج آن در مه 2013 در مجله Nutrition Reviews منتشر شده است نشان می‌دهد که مصرف سیر به مدت بیش از 2 ماه باعث کاهش کلسترول می‌شود (به‌طور متوسط به میزان 9 mg/dl برای کلسترول LDL). اگرچه این عدد شاید چندان قابل‌توجه نباشد، اما نویسندگان این مطالعه گزارش می‌دهند که کاهش 8 درصدی کلسترول کل در یک فرد 50 ساله با کاهش 38 درصدی خطر رویدادهای قلبی در ارتباط است.

پودر سیر

سرطان و پودر سیر

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف سیر با کاهش خطر برخی از سرطان‌ها در ارتباط است. این گیاه حاوی ترکیبات محافظت‌کننده بوده و همچنین ترکیبات سولفوری‌ای دارد که تصور می‌شود نقش مهمی را در کاهش خطر ابتلا به سرطان ایفا می‌کنند. پژوهش تحلیلی منتشر شده در مجله American Society for Nutritional Sciences در مارس 2001 به بررسی 19 مطالعه با موضوع سیر و سرطان پرداخت و به این نتیجه رسید که مصرف سیر خام یا پخته با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های معده و روده در ارتباط است.

بااین‌وجود، این بررسی مصرف مکمل‌های سیر، ازجمله پودر سیر را در محافظت از بدن موثر نمی‌داند. بعلاوه، نویسندگان این مطالعه به این نکته اشاره کرده‌اند که افرادی که به‌طور مداوم سیر خام یا پخته مصرف می‌کنند، در اغلب موارد سبزیجات فراوانی مصرف دارند که این نکته خود به کاهش خطر سرطان کمک می‌کند. برای درک بهتر اثرات مصرف پودر سیر در کاهش خطر انواع سرطان به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

ایمنی بدن

بر اساس گزارش منتشر شده در مجله Journal of Antimicrobial Chemotherapy در ژانویه 2003، سیر در برابر باکتری‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و ویروس‌ها خواص محافظت‌کننده دارد. اگرچه چنین خواصی احتمالاً از وجود چندین ترکیب در سیر نشئت می‌گیرند، اما آلیسین – که در پودر سیر وجود ندارد – با برخی از این فواید در ارتباط می‌باشد. نویسندگان این مطالعه گزارش داده‌اند که انجام آزمایش‌های انسانی باکیفیت برای بررسی این موضوع مورد نیاز است. علیرغم اینکه سیر و سایر مکمل‌های گیاهی به‌طور گسترده برای درمان عفونت مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما پژوهش‌های انجام‌شده در این زمینه محدود هستند. شایان ذکر است که مطالعات انجام‌شده تا به امروز نیز نتایج ضدونقیضی داشته‌اند.

هشدار و موارد احتیاط

مصرف سیر درسته می‌تواند فواید گوناگونی برای سلامت داشته باشد. درعین‌حال، پودر سیر نیز بسیاری از ترکیبات سیر خام را در خود جای داده است و می‌تواند برای بدن مفید باشد. اما توجه داشته باشید که یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در سیر درسته (آلیسین) که با فواید فراوانی ارتباط داده شده است، در پودر سیر وجود ندارد.

اگرچه مصرف سیر برای اغلب افراد خطری ندارد، اما مصرف آن در مقادیر بالا می‌تواند با مشکلاتی نظیر بوی بد دهان، ناراحتی معده، سوزش معده و گاهی اوقات واکنش‌های آلرژیک همراه شود. اگر قصد دارید مقادیر زیادی از سیر یا مکمل‌های آن را مصرف کنید، حتماً با پزشک خود دربارۀ تداخلات آن با داروهایی که مصرف می‌کنید مشورت داشته باشید؛ چراکه سیر می‌تواند همانند آسپیرین خون را رقیق کند. در نهایت، اگر می‌خواهید مکمل‌های سیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، دربارۀ نوع و میزان آن با پزشکتان مشورت داشته باشید.

منبع livestrong.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.