خواص گیاه گندمک برای سلامتی

0

گندمک نوعی گیاه سالانه است که در قارۀ اروپا یافت و با نام علمی Stellaria Media شناخته می‌شود. برای کسانی که نگران سمی بودن این گیاه هستند، باید بگوییم که مصرف گندمک به‌طور متعادل کاملاً امن و بی‌خطر است. در ادامه به بررسی خواص گیاه گندمک خواهیم پرداخت.

مراقبت از پوست

روش‌های مختلفی برای استفادۀ موضعی از این گیاه وجود دارد که می‌تواند ظاهر و سلامتی پوست را بهبود دهد. گنـدمک سرشار از مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و می‌تواند از استرس اکسیداتیو پیشگیری کند. این گیاه همچنین برای تسکین التهاب ناشی از اگزما، آکنه و پسوریازیس مفید است. گندمک حتی می‌تواند باعث بهبود زخم‌ها و چین‌وچروک پوست شود.

پیشگیری از التهاب

مصرف گندمک هم به‌صورت خوراکی و هم به شکل موضعی، برای کاهش التهاب و درد مؤثر است. این گیاه به‌ویژه برای کسانی که از مشکلاتی نظیر آرتروز و سندرم رودۀ تحریک‌پذیر رنج می‌برند می‌تواند مفید باشد.

خواص گیاه گندمک برای کاهش وزن

بسیاری از مردم چای گندمک را به‌طور مداوم مصرف می‌کنند؛ زیرا خواص ملین و ادرارآور دارد که می‌تواند به کاهش وزنِ آبی بدن کمک کند. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می‌دهند که این گیاه دارویی اشتها را سرکوب کرده و به محدود کردن کالری مصرفی و کاهش وزن کمک می‌کند.

درمان مشکلات تنفسی

برخی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گندمـک مانند ساپونین، می‌توانند همانند یک خلط‌آور در دستگاه تنفسی عمل کرده و به خارج شدن خلط از بدن کمک کنند. این باعث می‌شود تا التهاب در دستگاه تنفسی از بین رفته و تنفس طبیعی بازیابی شود. همچنین دفع خلط به از بین بردن بسیاری از عفونت‌ها نیز کمک می‌کند.

افزایش سرعت التیام

استفاده از ضماد یا کمپرس‌های این گیاه بر روی زخم، گردش خون و جریان خون را تحریک کرده و از زخم در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند. این موارد به افزایش سرعت التیام زخم کمک می‌کند.

کمک به هضم

فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این گیاه فرآیند هضم را تقویت می‌کنند؛ درعین‌حال محیط باکتریایی روده‌ها را متعادل کرده و از دستگاه ایمنی بدن نیز حمایت می‌کنند. بیش از 50 درصد از دستگاه ایمنی در داخل دستگاه گوارشی قرار گرفته و عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید:

مصارف گندمک

برای بهره‌مندی از خواص گیاه گندمک می‌توانید آن را به روش‌های گوناگونی استفاده کنید.

نیوشاندن به روغن

اگر روغن را با برگ‌های گندمک بیامیزید و اجازه دهید که شب تا صبح خیس بخورند، سپس می‌توانید این روغن را به‌طور موضعی بر روی بدن استفاده کنید؛ یا اینکه می‌توانید آن را به آب وان حمام بیفزایید که بیماری‌های پوستی و التهاب را تسکین می‌دهد.

چای

برخی از مردم با استفاده از برگ‌های گـندمک چای خوش‌طعم و خوش‌عطری را تهیه می‌کنند. این چای محبوب خواص قابل‌توجهی برای کاهش وزن دارد که از ترکیباتِ ادرارآور و ملین گیاه گندمک نشئت می‌گیرند.

کمپرس

اگر با برگ‌های گندمـک جوشانده درست می‌کنید، می‌توانید یک کمپرس را درون این جوشانده بخیسانید و سپس آن را به‌طور مستقیم بر روی زخم‌ها، نواحی ملتهب یا قسمت‌هایی از پوست قرار دهید که به درمان نیاز دارند.

ضماد

می‌توانید برای تهیۀ ضماد، برگ‌های گیاه گندمک را بکوبید. این ضماد را بر روی زخم‌ها و ضایعات بمالید تا سرعت فرآیند التیام آن‌ها افزایش یابد.

عوارض جانبی

علیرغم فواید بی‌نظیر این گیاه، مصرف گندمـک می‌تواند با برخی عوارض جانبی همراه باشد که شامل واکنش‌های آلرژیک (حساسیت) و مشکلات بارداری هستند.

  • درماتیت تماسی: برخی از مردم به گندمـک حساسیت دارند. تماس با این گیاه در چنین افرادی می‌تواند باعث بروز خارش و قرمزی پوست شود. مصرف خوراکی گندمک می‌تواند ناراحتی‌های گوارشی و حالت تهوع به وجود آورد. در ابتدا مقدار کمی از این گیاه را مصرف کنید تا واکنش بدنتان به آن را متوجه شوید.
  • بارداری: ترکیبات قدرتمندی در گندمک یافت می‌شوند که به‌اندازۀ کافی مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند. به همین دلیل، مصرف این گیاه دارویی برای زنان باردار و شیرده پیشنهاد نمی‌شود.
منبع organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.