
درمان وزوز گوش با روشهای خانگی
وزوز گوش به شرایطی اطلاق می شود که فرد در درون گوش خود صدای وزوز آزار دهنده ای را حس می کند که در بیرون چنین صدایی وجود ندارد. در لاتین به چنین صدایی “صدای زنگ” و یا وزوز گوش می گویند که در حقیقت همان صدایی است که در درون گوش شنیده می شود و گاهی شبیه به صدای زمزمه، وزوز کردن، سوت کشیدن و یا صدای خش خش می باشد. در این مطلب به بررسی روش های خانگی برای درمان وزوز گوش میپردازیم.
وزوز یا زنگ زدن گوش به خودی خود یک بیماری محسوب نمی شود، اما می تواند نشان دهنده ی مشکلات دیگری باشد که باید به آن ها توجه کرد. صدای وزوز گوش ممکن است در یک دوره ی خاص یا به صورت همیشگی شنیده شود. صدای وزوز گوش ممکن است گاهی کم یا گاهی زیاد و حتی در یک گوش و یا در هر دو گوش احساس شود. احساس صدای وزوز گوش شاید به نظر تنها به گوش مربوط باشد، اما منبع اصلی آن در شبکه ی سلول های مغز می باشد.
علت وزوز گوش
مشکلاتی مانند سرماخوردگی های معمولی و یا قرار گرفتن در معرض صدای بلند به مدت طولانی – مانند کنسرت های موسیقی، می توانند سبب وزوز گوش موقتی شوند که به نظر مشکل جدی نمی آیند. از دیگر علل وزوز گوش می توان به این مسائل اشاره کرد:
- آسیب گوش داخلی
- سالخوردگی
- سر و صدا
- صدای خش خش و وزوز
- عوارض جانبی برخی دارو ها
در ادامه روشهای خانگی برای درمان وزوز گوش را معرفی میکنیم.
رژیمهای سرشار از ویتامین و مواد معدنی
استفاده از رژیم های سرشار از مواد مغذی بخصوص ویتامین A، بتا کاروتن، ویتامین B12، ویتامین C، ویتامین E، منیزیم، مس و سلنیوم می تواند در جهت بهبود و تسکین وزوز گوش موثر واقع شوند. ویتامین A برای سلامتی غشای گوش بسیار ضروری می باشد. ویتامین C و ویتامین E نیز دارای خاصیت آنتی اکسیدیتیو فوق العاده ای می باشند که به محافظت از سلول های غشا در برابر استرس اکسیدیتیو و در نتیجه وزوز گوش کمک می کنند.
مصرف سدیم را محدود کنید
کاهش مصرف سدیم می تواند به بهبود صدای وزوز گوش کمک کند؛ – بخصوص در افرادی که به بیماری منییر (Meniere’s disease) مبتلا شده اند. این بیماری باعث افزایش مایعات گوش و در نتیجه سرگیجه، کاهش شنوایی و احساس پری گوش می شود.
گوش گیر و گوشیهای صداگیر
هنگام وزوز گوش می توانید از محافظ ها و گوشی های صدا گیر استفاده کنید. استفاده از این صداگیر ها در جاهایی که سر و صدا زیادی وجود دارد – مانند مناطق ساخت و ساز، کارخانه های پر سر و صدا، جاده و هر جای دیگری که صدای بلند زیاد است، می تواند صدا را کاهش داده و به شما کمک کند تا صدا ها را واضح تر بشنوید.
از طب سوزنی استفاده کنید
طب سوزنی یک رویکرد باستانی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها، مانند درمان وزوز گوش مفید می باشد و به تصویب و تایید علمی نیز رسیده است. استفاده از سوزن در آن نواحی از بدن که بیشتر به وزوز گوش مربوط می شوند، می تواند باعث بهبود و تسکین بسیار زیاد این صدای وزوز شود.
از صدای بلند دوری کنید
اجتناب از قرار گرفتن در معرض صدای های بلند و وحشت آور مانند موتور های پر قدرت، مشاغلی مانند نجاری و گوش دادن به موسیقی با صدای بسیار بلند می تواند وزوز گوش را تسکین دهد. چنین صدا هایی ممکن است به مو های میکروسکوپی روی سلول های سامعه یا شنوایی موجود در درون گوش آسیب برسانند و موجب بد تر شدن وزوز گوش شوند.
از سیر استفاده کنید
یکی دیگر از روش های درمانی برای بهبود وزوز گوش استفاده از سیر است. خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در سیر به تسکین احساس صدای زنگ و یا وزوز گوش کمک می کند. 6 حبه ی سیر را خوب خرد و با یک فنجان روغن بادام یا روغن زیتون میکس کنید. بگذارید این مخلوط حدودا 1 هفته بماند. آب آن را بکشید و چند قطره از آن را درون گوش خود بریزید. این روغن باعث تسکین وزوز گوش و بهبود شنوایی شما خواهد شد.
درمان وزوز گوش با گردو
چند تکه گردو بردارید و آن ها را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک بخیسانید و بگذارید تا خشک شوند. سپس گردو ها را با دمای ملایم تفت دهید تا خشک و تُرد شوند. حدودا 1 دوم اونس از این گردو ها را هر روز صبح بخورید تا وزوز گوش تان را تسکین دهند.