فواید نیکوتین برای بهبود سلامتی

0

نیکوتین آلکالوئیدی است که به‌عنوان عضوی از خانوادۀ گیاهان نایت‌شِید (nightshade) شناخته می‌شود. نیکوتین تأثیری قوی بر سیستم عصبی پاراسمپاتیک بدن دارد. نیکوتین معروف به ماده‌ای محرک است و تقریباً بیشتر مردم آن را می‌شناسند چراکه از اجزای فعال سیگار به‌حساب می‌آید و به همین دلیل است که مصرف سیگار می‌تواند عادت بسیار خطرناکی باشد. اما آیا می‌دانستید نیکوتین می‌تواند برای سلامتی انسان مفید باشد؟ البته منظور نیکوتینی است که در برخی از سبزیجات یافت می‌شود و نه نیکوتین سیگار. در این مطلب به بررسی فواید نیکوتین خواهیم پرداخت.

بعد از اینکه بدن فرد در معرض نیکوتین – به‌عنوان محرک قوی بر سیستم عصبی – قرار گرفت، بدن شروع به درخواست بیشتر برای آن می‌کند. معمولاً نیکوتین تنها برای مدت کوتاهی بر بدن تأثیر می‌گذارد. چیزی که بیشتر مردم نمی‌دانند این است که این ترکیب معمولاً در انواع صیفی‌جات مثل بادمجان، گوجه ‌فرنگی و سیب‌زمینی نیز به مقدار کم یافت می‌شود.

این صیفی‌جات در برخی موارد می‌توانند به‌منظور اهداف درمانی و یا کمکی برای درمان اعتیاد به سیگار استفاده شوند. این ترکیب شیمیایی به‌خودی‌خود و یا ذاتاً خطرناک نیست ولی اینکه منبع عمده‌ی این ماده‌ی محرک سیگار معرفی ‌شده، باعث می‌شود که بسیاری از افراد آن را به‌عنوان ترکیبی «بد» بشناسند.

فواید نیکوتین

فواید نیکوتین برای سلامت توسط برخی از مطالعات علمی ثابت شده‌اند. برخی از این فواید عبارت‌اند از:

  • جلوگیری از بیماری پارکینسون
  • کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
  • افزایش انرژی
  • کاهش ورم
  • درمان افسردگی

با ما همراه باشید تا در ادامه به جزئیات بیشتری دربارۀ فواید نیکوتین و همچنین مضرات آن بپردازیم.

بیماری پارکینسون

درحالی‌که سیگار کشیدن هرگز پیشنهاد نمی‌شود، اما (طبق مطالعات مقرر) تحقیق شده است که احتمال ابتلای افراد سیگاری به بیماری پارکینسون – عمدتاً به دلیل تأثیر نیکوتین بر روی مغز – سه برابر کمتر از دیگران است.

بیماری آلزایمر

نیکوتین به‌عنوان یک محرک شناخته شده می‌تواند به مغز کمک کند تا فعال و درگیر باقی بماند و همچنین می‌تواند همان‌طور که سن افزایش می‌‌یابد خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مغز را نیز کاهش دهد.

تقویت حافظه

افزایش انرژی چشمگیر با توجه به عملکرد شناخته‌شده‌ی وابسته به نیکوتین می‌تواند به بهبود عملکرد حافظه و ابقای اطلاعات کمک کند.

مصرف سیگار فوق‌العاده خطرناک بوده و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

سندرم توره

برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف منظم این آلکالوئید می‌تواند از شدت سندرم توره بکاهد.

ورم مفاصل

این ترکیب کمی خاصیت ضد التهابی دارد، به‌طوری‌که می‌توان از آن گزینۀ درمانی ایده‌آل برای درد مفاصل و دیگر مباحث التهاب مزمن شامل سردردها و سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر به دست آورد.

افسردگی

ذات محرک این ترکیب برای آن دسته از افرادی که از کمبود انرژی رنج می‌برند، افسرده‌اند و یا اختلالات حسی دارند، شرایطی فوق‌العاده را فراهم می‌کند. از طرفی ترک نیکوتین نیز خود می‌تواند باعث بروز افسردگی و نوسانات خلقی شود.

عوارض جانبی نیکوتین

این ترکیب شیمیایی مقدار زیادی عوارض جانبی شناخته شده نیز دارد، مخصوصاً اعتیاد، اختلالات سیستم عصبی، رشد تومور و تأثیر منفی در رشد مغز.

  • اعتیاد: اصلی‌ترین عارضه‌ی جانبی نیکوتین اعتیاد است. درحالی‌که اغلب از تزریقات و مکمل‌ها برای کمک به افراد به‌منظور ترک اعتیاد به سیگار استفاده می‌شود ولی بدن همچنان همان اندازه نیکوتینی که در زمان مصرف ترکیب شیمیایی در اختیار داشت را دائماً درخواست می‌کند.
  • سیستم عصبی: مقدار زیاد نیکوتین، به هر شکلی و به‌عنوان محرکی قوی، منجر به اضطراب، عصبانیت و تحت فشار قرار گرفتن زیاد هورمون‌های بدن می‌شود.
  • رشد مغز: مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که مصرف مداوم این آلکالوئید قبل از اینکه مغزتان رشد کامل را داشته باشد (سن 25 تا 28 سالگی) می‌تواند به رشد لایه‌ی جلویی مغز آسیب برساند. به همین دلیل سیگار کشیدن در سنین جوانی بسیار خطرناک است.
  • تومورها: مشهود است که این ترکیب می‌تواند رشد تومور را تشدید کند و باعث می‌شود که عملکرد درمانی تومور نیز تأثیر کمتری داشته باشد.

به‌منظور سلب مسئولیت: این مقاله به‌هیچ‌عنوان هیچ فردی را برای مصرف دخانیات تشویق نمی‌کند و تنها هدف آن ارائۀ حقایق علمی و نتایج پژوهش‌های انجام‌شده در این زمینه بوده است. قبل از شروع مصرف نیکوتین دربارۀ عوارض جانبی و خطرات آن به‌خوبی تحقیق کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

منبع organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.