
درمان گیاهی تنگی مجرای ادرار
امروزه مردان و زنان زیادی به دلیل تنگی مجرای ادرار به پزشک مراجعه می کنند و از ناراحتی های جسمی و عوارض این بیماری شکایت می کنند که ادرارشان قطره قطره می آید و مثانه شان تخلیه نمی شود. انسداد مجاری ادراری که در کودکان نیز بروز می کند همراه با متوقف شدن ادرار و افزایش فشار در دستگاه ادراری، عملکرد کلیه و مجرای اداری را مختل می سازد و علت شایع نارسایی حاد و مزمن کلیوی محسوب می شود. در طب سنتی نسخه های درمانی برای رفع این مشکل وجود دارد. در این مقاله به درمان گیاهی تنگی مجرای ادرار خواهیم پرداخت.
علائم تنگی مجرای ادرار
– اختلال در دفع ادرار
– ضعیف بودن جریان ادرار
– احساس پر بودن مثانه و نیاز به دفع ادرار
– دفع مکرر ادرار در فاصله زمانی کوتاه (تکرار ادرار)
– احساس سوزش هنگام ادرار
– درد در ناحیه مثانه و قسمت تحتانی شکم
– در برخی موارد تورم دستگاه تناسلی و ناباروری دیده شده است.
دلایل انسداد مجاری ادراری
– التهاب پیشابراه در اثر عفونت های مقاربتی (سوزاک)
– تصادف و آسیب به دستگاه تناسلی و مجرای ادراری مانند شکستگی لگن
– زخم شدن پیشابره و باقی ماندن جای زخم در مجرای ادراری
– بزرگی پروستات که اغلب در مردان بالای۵۰ سال دیده می شود
– اختلال در پمپاژ مثانه
– آسیب به مجرای ادراری در عمل جراحی
– ختنه نامناسب و بدون مهارت
– زگیل تناسلی پیشرفته
– تنگی مجرای ادراری مادرزادی
– مصرف ادویه ی زیاد
انسداد مجاری در افراد میانسال به دلیل غیر فعال شدن عروق مجاری برای دفع سموم مزمن ناشی از انباشت خلط و نزله های گرم و سرد، عفونت ادراری، رسوپ گیری کلیه ها و کیسه ی صفرا، بالا رفتن اوره و اسید اوریک، غالب شدن خلط صفرا یعنی گرم و خشکی در نیمه ی پایین بدن، فعال شدن سنگ ها در مجاری، مصرف قرص های شیمیایی، ورزش نکردن و … بروز می کند.
عوارض
انسداد مجاری ادراری نشانه وجود مانعی در عملکرد منظم مثانه برای تخلیه ی ادرار است، بنابراین به مثانه فشار می آید و باعث ایجاد مشکلاتی می شود:
– ادرار در داخل مثانه باقی می ماند
– باعث رسوب و سنگ مثانه می شود.
– باعث عفونت های عود کننده و مقاوم به درمان است.
– عدم تخلیه ی ادرار به کلیه ها فشار می آورد و باعث نارسایی کلیه ها می شود.هرچه بیماری کهنه تر شود، عوارض ناشی از آن شدیدتر خواهد شد تا جایی که ممکن است بیمار نتواند مثانه ی خود را خالی کند.
درمان گیاهی تنگی مجرای ادرار
– ۵۰ گرم پودر گیاه بابونه و ۵۰ گرم گل ختمی را در هشت لیوان آب، به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید.
– محلول را صاف کرده و در یک لگن بریزید.
– بیمار باید به مدت ۱۵ دقیقه داخل لگن بنشیند.
– این روش آبزن سه نوبت در روز برای بهبودی نسبی باید تکرار شود.
– اگر آب کم بود، یه مقداری که لگنچه بیمار پوشانیده شود، آب ولرم اضافه کنید.
– زیر دل بیمار تا روی مجاری و ماهیچه ران،با یک قاشق چای خوری روغن شوید به آرامی چرب شود روزی شش نوبت موثر است.
سایر روشهای درمانی
درمان این عارضه به شدت آن بستگی دارد.
روش غیرجراحی
رایجترین روش درمان تنگی مجرای ادرار این است که مجرا توسط نوعی ابزار پزشکی به نام دیلاتور گشاد میشود. این عمل از نوع سرپایی میباشد؛ یعنی نیازی به بستری شدن بیمار نیست. برای انجام این عمل پزشک سیمی کوچک را از مجرای ادرار رد کرده و وارد مثانه میکند تا مجرا گشادتر شود. با گذر زمان، دیلاتورهای بزرگ بهطور تدریجی عرض مجرا را افزایش میدهند.
یکی دیگر از روشهای غیرجراحی قرار دادن کاتتر ادراری است. این عمل معمولاً در موارد شدید تنگی مجرای ادرار انجام میشود و با خطراتی نظیر ناراحتی مثانه و عفونت مجرای ادراری همراه میباشد.
جراحی
جراحی یکی از روشهای درمان تنگی مجرای ادرار است. یورتروپلاستی باز یکی از عملهای جراحی است که برای تنگیهای طویل و شدید مورد استفاده قرار میگیرد. در این عمل بافتهای تنگشده حذف میگردند و مجرا بازسازی میشود. نتایج این عمل به اندازۀ تنگی مجرا بستگی دارد.
انحراف جریان ادرار
در موارد شدید، ممکن است به منحرف کردن جریان ادرار بهطور کامل نیاز باشد. این عمل جراحی بهطور دائمی مسیر ادرار را به یک سوراخ در ناحیۀ شکم تغییر میدهد. در این روش از رودهها برای کمک به متصل کردن مجرای ادرار به سوراخ شکم استفاده میشود. انحراف جریان ادرارمعمولاً تنها زمانی استفاده میشود که مثانه به شدت صدمه دیده یا نیاز باشد که از بدن خارج گردد.
رژیم غذایی
– از مصرف نوشابه های گازدار، سیر و دوغ پرهیز شود.
– مصرف جوانه شیدر،خیار، برگ و آب کاهو، اسفناج، تخم کرفس و انگور سیاه برای بیمار مفید هستند.
پیشگیری از تنگی مجرای ادرار
پیشگیری از تنگی مجرای ادرار همیشه ممکن نیست. ازآنجاییکه عفونتهای مقاربتی (STIs) یکی از دلایل بروز این عارضه هستند، ایمن بودن رابطه جنسی میتواند در برخی موارد از بروز آن جلوگیری کند. بااینوجود، صدمات و بیماریهای مرتبط با تنگی مجرای ادرار همیشه قابل پیشگیری نیستند.
اگر علائم تنگی مجرای ادرار را تجربه میکنید، بسیار مهم است که سریعاً به پزشک مراجعه کنید. بهترین راه برای جلوگیری از عوارض جدی این مشکل این است که آن را سریعاً درمان کنید.
تنگی مجاری ادرارددارم چه کلینیک یا متخصصی در شهریار بابیمه سرمد همکاری دارد؟
ممنون
ببخشید چقدر مؤثره؟