ایمپلنت فوری دندان (Immediate loading implants)

رپورتاژ آگهی

0

روش کاشت ایمپلنت دندان یکی از موثرترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته و یا پوسیده شده است. روش های کاشت ایمپلنت دندان به دو روش سنتی یا معمولی و روش کاشت ایمپلنت فوری انجام می گیرد. روش کاشت ایمپلنت معمولی به دلیل زمان بر بودن پروسه کاشت برای برخی از افراد این انتظار ناراحت کننده و غیر قابل قبول است. به همین دلیل ممکن است سراغ روش های دیگر از جمله پروتز های مصنوعی و غیره بروند. ایمپلنت فوری به عنوان یکی از جدیدترین روش های کاشت ایمپلنت محسوب می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل روش کاشت ایمپلنت فوری بپردازیم.

ایمپلنت فوری دندان

درباره ایمپلنت فوری

یکی از روش های کاشت ایمپلنت که برای کوتاه کردن مدت درمان استفاده می شود، ایمپلنت فوری (Immediate loading implants) است. بسته به شرایط، تجهیزات، نوع ایمپلنت و پایه استفاده شده در این روش می تواند طول درمان را به کمتر از یک ماه افزایش دهد. ایمپلنت فوری نوعی ایمپلنت دندانی است که بلافاصله پس از کشیدن دندان انجام می گیرد. این به این معنی است که شما می توانید تنها با یک بار مراجعه به دندانپزشک یک دندان جدید در جای خود داشته باشید. ایمپلنت فوری برای افرادی که دندان های جلو خود را از دست داده اند بسیار پرکاربرد است زیرا از لحاظ زمانی سریع تر جایگزین خواهد شد و زیبایی شما را در مدت زمان کوتاه بازیابی می کند.

قیمت ایمپلنت فوری

هزینه های ایمپلنت های دندانی به طور کلی بالاتر از روش های دیگر جایگزینی دندان است. البته برای هر فرد انجام کاشت ایمپلنت دندان بستگی به برخی شرایط دارد که می تواند بر هزینه های کاشت ایمپلنت دندان تاثیر گذار باشد. از طرف دیگر کاشت ایمپلنت فوری دندان نسبت به کاشت ایمپلنت معمولی از هزینه بیشتری برخوردار است. به طور کلی قیمت ایمپلنت فوری در کلینیک های دندانپزشکی در تهران از بازه قیمتی 13,000,000 تومان الی 30,000,000 تومان می باشد که دراین میان قیمت ایمپلنت فوری کره ای با کیفیت 13,000,000 تومان، ایمپلنت سوئیسی فوری 16,000,000 تومان و قیمت ایمپلنت فوری درجه یک سوئیسی 28,000,000 تومان به همراه روکش و به ازای هر واحد دندانی می باشد.

مزایای ایمپلنت فوری

روش کاشت ایمپلنت فوری دندان یکی از جدیدترین روش های کاشت ایمپلنت می باشد که به دلیل سرعت در انجام کاشت ایمپلنت دندان به محبوبیت رسیده است. دراین بخش از مقاله برخی از مزایا کاشت ایمپلنت فوری دندان را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • کاشت ایمپلنت فوری به صورت عمل جراحی کم تهاجمی بوده و بدون بخیه لثه و خونریزی انجام می شود.
  • کاهش تعداد مراجعه به دندانپزشک و صرفه جویی در زمان و هزینه ها
  • کاهش زمان بهبودی و بازیابی زیبایی دندان و لبخند شما
  • پر شدن جای خالی دندان ها در همان جلسه اول

مزایای ایمپلنت فوری

معایب ایمپلنت فوری

به طور کلی روش کاشت ایمپلنت دندان در حالت عادی و رعایت موارد بهداشتی روش کاملا ایمن و بدون عارضه است. اما در برخی از اوقات معایبی در کاشت ایمپلنت انجام شده ایجاد می شود که در صورت برطرف نکردن این معایب ممکن است به شکست ایمپلنت مواجه شود. برای ایمپلنت فوری نیز برخی معایب وجود دارد که در این بخش به آن اشاره شده است:

  • به دلیل همزمانی کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت فوری احتمال ایجاد عفونت بسیار زیاد است.
  • احتمال شکست ایمپلنت دندان در این روش نسبت به روش های معمولی کمی بیشتر است.
  • افراد واجد شرایط برای انجام کاشت ایمپلنت فوری بسیار محدود است.

تفاوت ایمپلنت فوری با معمولی

در مورد کاشت ایمپلنت فوری و معمولی این نکته قابل توجه است که در روش کاشت ایمپلنت معمولی بعد از جایگزینی فیکسچر ایمپلنت چند ماه باید منتطر ماند تا پایه ایمپلنت دندان به استخوان فک کاملا پیوند داده شوند و بعد از آن می تواند ادامه مراحل کاشت ایمپلنت دندان را ادامه داد. اما درمورد روش کاشت ایمپلنت فوری به این صورت است که بعد از کشیدن دندان دندانپزشک فیکسچر را در استخوان کاشته و برای زیبایی بیشتر روکش موقت نیز جایگزین می شوند این برای دندان های جلویی برای حفظ زیبایی ظاهری بسیار مهم می باشد.

تفاوت ایمپلنت فوری با معمولی

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت فوری

از مهمترین مراحل در کاشت ایمپلنت دندان که بسیاری از افراد به آن توجه خاصی نمی کنند مراقبت های مهم بعد از کاشت ایمپلنت دندان است. بیمار باید حتما به توصیه های دندانپزشک خود توجه نماید تا مشکلات بعدی برای بیمار اتفاق نیافتد. برخی از مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت فوری در این بخش ذکر شده است:

  • در صورت ایجاد تورم زیاد حتما از کمپرس یخ استفاده نمایید.
  • تا زمان آماده شدن روکش دائمی دندان از خوردن غذا های سفت و سخت پرهیز کنید.
  • مصرف دارو های تجویز شده همچون مسکن و آنتی بیوتیک ها را طبق دستور دندانپزشک رعایت کنید.
  • بهداشت دهان و دندان بخصوص مسواک زدن را به صورت مرتب انجام دهید.

ایمپلنت فوری چگونه انجام می شود؟

نکته قابل توجه در مورد کاشت ایمپلنت فوری این است که در صورتی می توانید از روش کاشت ایمپلنت فوری استفاده کنید که بعد از کشیدن دندان های پوسیده قصد کاشت ایملپنت دندان را داشته باشید و بلافاصله پایه ایمپلنت دندان در استخوان فک شما نصب شود. در این بخش از مقاله به بررسی روش انجام فرآیند کاشت ایمپلنت فوری خواهیم پرداخت.

  • در مرحله اول از فرآیند کاشت ایمپلنت فوری دندانپزشک بعد از معاینات و بررسی سلامت دهان و دندان ها و برنامه ریزی طرح درمان، از دهان و دندان های بیمار عکس OPG گرفته تا بتواند بهترین بازده را در طی پروسه کاشت ایمپلنت فوری دندان داشته باشد.
  • دندانپزشک بعد از بررسی های عکس OPG، دندان یا دندان های پوسیده را کشیده و پروسه کاشت ایمپلنت فوری را با جایگزین کردن فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک شروع می کند.
  • با استفاده از دریل استخوان فک سوراخ شده و فیکسچر ایمپلنت فوری در استخوان فک قرار می گیرد.
  • بعد از نصب کاشت فیکسچر ایمپلنت فوری یک قطعه به نام اباتمنت برروی فیکسچر ایمپلنت قرار می گیرد این قطعه روکش ایمپلنت را نگه می دارد.
  • بعد از نصب اباتمنت از ایمپلنت ها و لثه قالب گیری صورت می گیرد تا روکش دائم برای ایمپلنت های فوری در لابراتوار طراحی شود.
  • بعد از طراحی روکش های دائمی، آن ها بر روی ایمپلنت های نصب شده و این آخرین مرحله از کاشت ایمپلنت دندان است.

افراد واجد شرایط ایمپلنت فوری

در حالت عادی همه افرادی که دارای دندان پوسیده هستند و قصد دارند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند می توانند از این روش بعد از کشیدن دندان استفاده کنند. اما برخی از افراد نمی توانند کاشت ایمپلنت فوری را انجام دهند به همین دلیل در این بخش از مقاله افراد واجد شرایط ایمپلنت فوری را بررسی می کنیم:

بهره مندی از لثه سالم

افرادی که از بیماری های دهان و دندان از جمله پریودنتیت و بیماری های لثه برخوردار هستند کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری نمی باشند.

عدم استفاده از دخانیات

استفاده از دخانیات به خصوص سیگار می تواند شکست ایمپلنت را به صورت قابل توجهی افزایش دهد. زیرا مصرف دخانیات علی الخصوص سیگار باعث ایجاد عفونت می شود و همین امر احتمال شکست ایمپلنت را افزایش می دهد.

بیماری های خاص:

افرادی که دارای بیماری های خاص یا زمینه ای از جمله سرطان ها و بیماری هایی از قبیل دیابت کنترل نشده دارند واجد شرایط مناسب برای انجام کاشت ایمپلنت فوری نمی باشند. در این افراد کاشت ایمپلنت فوری می تواند شکست ایمپلنت را افزایش دهد.

بارداری:

زنانی که در دوران بارداری هستند انجام کاشت ایمپلنت و عمل جراحی سلامت مادر و جنین را ممکن است که به خطر بیاندازد. به همین دلیل دندانپزشکان به مادران باردار توصیه نمی کنند که در دوران بارداری کاشت ایمپلنت فوری را انجام دهند.

پرتودرمانی:

افرادی که بیماری های خاص دارند و تحت پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن قرار گرفته اند. کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری نمی باشند. این افراد باید مدت زمان حداقل 1 سال از پرتو درمانی آن ها گذشته باشد تا بتوانند کاشت ایمپلنت فوری را انجام دهند.

تراکم استخوانی:

برخی از افراد به دلیل مشکل کمبود تراکم استخوان کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت فوری نمی باشند. این افراد باید از روش کاشت ایمپلنت معمولی بعد از پیوند استخوان استفاده کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.