لکنت زبان

رپورتاژ آگهی

0

لکنت زبان میتواند مشکلات زیادی را برای انسان ها به وجود آورد. گفتاردرمانی چیست و لکنت زبان در گفتاردرمانی چگونه میباشد. قطعا در اطرافیان خود کسانی را دیده اید که دچار لکنت زبان بوده اند و در حرف زدن خود دچار مشکلاتی شده اند. این افراد دچار مشکلات کاهش اعتماد به نفس و مشکلاتی در برقراری ارتباطات خود میباشند. بنابراینبرطرف کردن این مشکل برای بیماران بسیار مهم میباشد. در حقیقت بسیاری از کار های ما به صحبت کردن ما وابسته میباشد بنابراین برای فردی که لکنت دارد بسیار سخت میباشد که بتواند ارتباطات خود را به درستی انجام دهد. برطرف کردن مشکل لکنت زبا باید توسط متخصصین آن انجام شود. متخصصین این حوزه گفتاردرمانانی میباشند که در حوزه لکنت زبان فعالیت میکنند و به روش های علمی این مشکل را یا برطرف میسازند یا شدت آن را کاهش میدهند. بنابراین برای دانستن اطلاعات کافی درباره گفتاردرمانی درمان لکنت زبان در گفتاردرمانی تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

لکنت زبان چه میباشد

لکنت زبان یک الگوی صحبت کردن میباشد که فرد هنگام صحبت دچار قطع شدن کلمات یا گرفتگی در گفتن صداها میشود. این لکنت زبان دارای انواع و الگوهای مختلف میباشد. در لکنت زبان به علت های مختلف این اتفاق می افتد و میتواند این علت دلایل ژنتیکی یا مغزی یا رفتاری داشته باشد. در لکنت زبان میتواند این شدت کم یا زیاد باشد. زمانی که شدت لکنت زیاد باشد بیمار اعتماد به نفس بسیار پایینی پیدا میکند و نمیتواند در جامعه به درستی ظاهر شود و موقعیت های خود را داشته باشد. در بیمارانی که دارای لکنت زبان میباشند برقراری ارتباط به سختی اتفاق میافتد و فرد از بسیاری از موقعیت های اجتماعی به دور میماند.

تشخیص لکنت زبان

لکنت زبان دارای علائم واضحی میباشد که میتوان با حرف زدن با بیمار آن را به راحتی تشخیص داد. تشخیص شدت و نوع لکنت بر عهده پاتولوژیست گفتار و زبان یا گفتاردرمان میباشد. گفتاردرمانی با حیطه ها و بخش های مختلف لکنت زبان سرکار دارد و درمان اصلی لکنت زبان میتواند گفتاردرمانی باشد که این امر با تشخیص پزشک معالج میباشد. در تشخیص لکنت زبان سابقه خانوادگی و سابقه بیماری ممکن است گرفته شود. همچنین ممکن است گفتاردرمان برای تشخیص لکنت زبان از همراه بیمار بخواهد که از محیط خانه فیلم بگیرد و در جلسه درمان آن را پخش کند.

گسترش لکنت زبان

لکنت زبان در هر دو جنس پسر و دختر وجود دارد اما گسترش لکنت در پسران بیشتر از دختران میباشد. در حقیقت مقدار لکنت در پسران 2 تا 3 برابر بیشتر از دختران میباشد. توزیع لکنت در امریکا حدودا سه میلیون نفر میباشد که مقدار آن در دیگر نقاط جهان میتواند متفاوت باشد. معمولا در پسران در حدود سن 2 سالگی شیوع لکنت شایع میباشد که معمولا با افزایش سن بهبود پیدا میکند. اما در بعضی از موارد نیاز به مداخله گفتاردرمان میباشد که برای این مسئله ارزیابی توسط یک گفتاردرمان با سابقه در زمینه لکنت ضروری میباشد.

عوامل خطر در لکنت زبان

محتمل بودن لکنت زبان میتواند در آقایان زیادتر از خانم ها باشد. فاکتور هایی که میتواند باعث افزایش خطر لکنت زبان شوند عبارت اند از موارد زیر:

  • تاخیر مراحل رشدی در کودکان. کودکانی که تاخیر در مراحل رشدی هرم سنی خود را دارند یا دیگر اختلالات گفتارو زبان دارند امکان دارد بیشتر دچار لکنت زبان شوند.

  • مشکلات ژنتیکی و داشتن فردی با مشکلات لکنت زبان میتواند این مشکلات را بیشتر کند.

  • فشار های روحی و روانی و همچنین فشار هایی که در محیط بیرون بر روی بیمار اعمال میشود و میتواند باعث افزایش لکنت در بیمار شود.

دلایل لکنت زبان

همانطور که در بالا ذکر شد لکنت زبان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

دلایل ژنتیکی: در این مواقع وجود فردی با سابقه لکنت در خانواده بررسی میشود

دلایل روانشناختی : در این مواقع دلایل رفتاری و روانشناختی و هیجانی میتواند مورد بررسی قرار بگیرد.

دلایل محیطی : در این زمینه دلایل محیطی نیز میتواند موثر باشد. دلایل محیطی مانند استرس های محیطی و فشار های روحی که در نتیجه ی مشکلات در محیط بیمار میباشد میتواند باعث بروز لکنت باشد که در این زمینه مورد بررسی قرار میگیرد.

علائم لکنت زبان

علامت ها و نشانه ی لکنت زبان میتواند موارد زیر را دربر بگیرد:

  • اختلال در آغاز یک عبارت، کلمه یا جمله

  • زیاد گفتن یک عبارت یا صداها در کلمه

  • تکرار کردن یک بخش از صدا، هجا یا کلمه

  • مکث کوچک برای هجاها یا کلمه های خاص، یا ایستادن در یک هجا (کلمات شکسته)

  • زیاد کردن جملات اضافی مانند “ابووم” در موقع اتفاق یک مشکل در انتقال به هجا بعدی

  • فشار، استرس یا فعالیت بیشتر از اندازه صورت یا بخش بالایی بدن برای تولید یک کلمه

  • استرس از صحبت کردن

البته تمامی موارد گفته شده در بالا میتواند در بعضی از بیماران وجود داشته باشد یا نداشته باشد. هر بیماری میتواند همه یا بخشی از علائم را از خود نشان دهد. بنابراین برای تشخیص دقیق آن باید متخصص گفتار و زبان یا گفتاردرمان مراجعه کرد.

درمان لکنت زبان چیست

لکنت زبان دارای درمان های مختلف و مکمل زیادی میباشد. این درمان ها باید حتما زیر نظر یک متخصص مربوطه انجام شوند. درمان در لکنت زبان باید با توجه به منشا بیماری انجام شود. همچنین شرایط بیمار در آن بسیار مهم میباشد. هر بیماری میتواند درمان های مخصوص به خود را داشته باشد. درمان اصلی در این بیماران گفتاردرمانی میباشد. در بعضی از اوقات درمان هایی مثل درمان های دارویی برای بعضی از بیماران که استرس همراه لکنت دارند درمان های دارویی پیشنهاد میشود. در هر صورت درمان اصلی در این بیماران گفتاردرمانی میباشد. در گفتاردرمانی تکنیک هایی که برای این بیماران به کار گرفته میشود باعث کاهش یا برطرف کردن بیماری میشود. باید توجه داشت درمان های توانبخشی مثل گفتاردرمانی در بیماران لکنت زبان ممکن است طولانی باشد و نیازمند زمان زیادی برای درمان میباشد.

مرکز درمان لکنت زبان

مراکز درمان لکنت زبان حتما باید مراکز زیر نظر سازمان نظام پزشکی باشند. مراکز گفتاردرمانی که زیر نظر این سازمان قرار دارند مرکز درمان لکنت میباشند. این مرکز ها برای درمان لکنت زبان به صورت تخصصی فعالیت دارند و مرکز اصلی درمان لکنت زبان مراکز گفتاردرمانی میباشند. بنابراین برای دریافت خدمات درمان لکنت زبان باید به مراکز گفتاردرمانی مراجعه نمائید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.