درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز

رپورتاژ آگهی

2

درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز

می خواهیم بدانیم در چه مواردی اکسیژن درمانی به مقابله با تنگی نفس کمک می کند؟

اصلا اکسیژن درمانی چیست و به چه کسانی تجویز می شود؟

اکسیژن درمانی یک روش درمانی برای بیمار از ترکیب هوا با اکسیژن بالا است. این می تواند توسط دستگاه اکسیژن ساز، کپسول اکسیژن و … انجام شود.

در چه شرایطی اکسیژن درمانی برای بیمار تجویز می شود؟

  1. در مواقعی که بدن غیر از اکسیزن محیط به غلظت اکسیژن بیشتری نیازمند است.
  2. اکسیژن کافی برای زنده ماندن در خون موجود نیست.
  3. گاهی اکسیژن در بدن وجود دارد اما جذب آن دچار اختلال شده است.
  4. وضعیتی که اکسیژن در خون وجود دارد اما حجم دی اکسید کربن در خون بسیار زیاد است.

به همه این موارد گرسنگی اکسیژن اطلاق می شود.

در زمانی که بدن به گرسنگی اکسیژن دچار می شود، تمام تلاش خود را به کار می گیرد تا اکسیژن مورد نیاز را به دست آورد. پس بیشتر تلاش می کند تا نفس بکشد و این گونه است تنگی نفس پدیدار می شود و نبض سرعت می گیرد و بدن احساس خستگی می کند.

در نتیجه باید بگوئیم، درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز، این گونه است که اکسیژن خون در سطح مناسب حفظ خواهد شد. در موارد 1 و 2 اکسیژن درمانی چاره بهبودی بیماری تنفسی شما است.

چه کسانی به اکسیژن درمانی نیاز دارد؟

  • افرادی که همیشه در استرس و نگرانی به سر می برند
  • زنان حامله
  • ساکنان شهرهای بزرگ از آلودگی هوا رنج می برند
  • کودکانی که اغلب بیمار و ضعیف هستند
  • سالمندان
  • برای ورزشکاران
  • اشخاصی که می خواهند پوستی سالم و جوان داشته باشند
  • بیمارانی که مشکلات تنفسی دارند و معمولا دچار تنگی نفس می شوند

درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز

چطور اکسیژن ساز به ما کمک می کند تا درست نفس بکشیم؟

در بیماری هایی مانند، COPD، سرطان ریه، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های عصبی و دیگر مشکلات تنفسی، تنگی نفس با شدت گرفتن بیماری رخ می دهد. اکسیژن ساز می تواند مشکل تنگی نفس را در این شرایط برطرف کند.

نارسایی تنفسی چه علائمی دارد؟

  • مشکلات دم و بازدم
  • خستگی مداوم
  • تنفس سریع
  • اضطراب
  • تپش قلب

چگونه میزان اکسیژن خون را اندازه گیری کنیم؟

با دستگاه پالس اکسیمتر می توان میزان اکسیژن موجود در خون را سنجید. همچنین اگر بیمار شما به مانیتور پزشکی متصل باشد یکی از پارامترهای این دستگاه بررسی و نشان دادن اکسیژن خون است.

شما می توانید در حالت استراحت و همچنین فعالیت، میزان اکسیزن خون خود را اندازه گیری کنید.

کسی که مشکل تنفسی ندارد هم ممکن است در هنگام کار یا تلاش دچار تنگی نفس شود، ضربان قلبش سریع شود و نفس نفس بزند. در صورتی که تنفس عمیق داشته باشد این کمبود اکسیژن جایگزین می شود.

اما اگر کسی مشکلات تنفسی داشته باشد هرچه عمیق نفس بکشد هم انگار اکسیژن کافی در محیط وجود ندارد تا برای او جبران شود. پس این فرد نیاز به اکسیژن درمانی دارد.

گاهی اکسیژن خون فرد در زمان استراحت عادی است اما در زمان فعالیت و تلاس حتی خواب بالا است. پس این فرد دچار مشکل تنفسی است.

در چه بیمارانی منع مصرف اکسیژن وجود دارد؟

بعضی از بیماران که با مشکلات سیستم عصبی مواجه هستند و اختلالات عصبی آن ها با ضعیف شدن تنفس همراه است (تنگی نفس ناشی از اعصاب). اکسیژن درمانی نباید برای این اشخاص تجویز شود.

اثرات مفید اکسیژن درمانی

  • بهبود وضعیت سلامت عمومی
  • خستگی کمتر
  • کاهش تنگی نفس
  • ضربان قلب نرمال
بیشتر بخوانید:

مضرات اکسیژن درمانی

  • خشک شدن مخاط بینی، دهان و گلوی بیمار

که این مورد هم قابل حل است. می توان با اسپری کردن بینی بیمار از خشک شدن آن جلوگیری کرد. و برای خشکی دهان و گلو از مرطوب کننده دستگاه اکسیژن ساز استفاده کنید. یک سوم لیوان مرطوب کننده را از آب مقطر پر کنید و آن را به دستگاه وصل نمائید.

  • مسمومیت

در صورت استفاده بیش از حد دستگاه اکسیژن ساز بدون تجویز پزشک، ممکن است دچار مسمومیت شوید. پس بدون مشورت با متخصص، اکسیژن درمانی انجام ندهید.

درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز

چطور یک دستگاه مناسب برای اکسیژن درمانی پیدا کنید؟

اگر بعد از ترخیص از بیمارستان باز هم بیمارتان نیاز به اکسیژن درمانی داشت، شما می توانید برای ادامه درمان با مراکز تهیه و کرایه دستگاه اکسیژن ساز تماس بگیرید و دستگاه مناسب با نیاز بیمار خود را سفارش دهید.

انواع دستگاه اکسیژن ساز:

اکسیژن سازها در دو نوع وجود دارند:

دستگاه اکسیژن ساز خانگی یا ثابت

در صورتی که بیمار در بدو ورود به منزل حرکت نخواهد کرد و همیشه در محیط خانه خواهد ماند، بهتر است یک دستگاه اکسیژن ساز ثابت برای او برگزینید. که بدون محدودیت اکسیژن لازم را برای بیمارتان تولید کند.

این دستگاه ها در ظرفیت های 5 و 8 و 10 وجود دارند و قابلیت تنظیم اکسیژن رسانی را دارند. آن ها از نظر حجمی بزرگتر از نوع پرتابل هستند و دارای لیوان مرطوب کننده می باشند. همچنین بعضی از آن ها مجهز به سیستم نبولایزر جهت بیمارانی که می خواهند از داروهای استنشاقی استفاده کنند می باشند. اگر بیمار شما دارای حرکت به خارج از منزل نیست این دستگاه برای او بسیار ایده آل خواهد بود.

دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل یا پرتابل

اگر بیمارتان تمایل به حرکت در بیرون از منزل یا رفتن به سرکار را دارد این مدل برای او کاربردی است.

این دستگاه معمولا با ظرفیت 1 تا 3 لیتر اکسیژن رسانی در دقیقه را انجام می دهد. و با باطری قابل شارژ کار می کند. از معایب آن این است که با اتمام شارژ باطری و در دسترس نبودن برق دستگاه بلااستفاده خواهد شد. شایان ذکر است که دستگاه های اکسیژن ساز قابل حمل مجهز به سیستم مرطوب کننده نیستند و فقط می توانند اکسیژن خشک تولید کنند.

مزیت اجاره دستگاه اکسیژن ساز بر خرید آن

اگر بیمار شما مدت زمان کوتاهی نیاز به دستگاه اکسیژن ساز دارد بهتر است آن را اجاره کنید تا هم هزینه زیادی بابت خرید آن متحمل نشوید و هم اینکه پس از بهبودی بیمار، جابجایی دستگاه و قرار دادن آن در گوشه خانه و اشغال کردن فضا باعث دردسرتان نشود.

باید بدانید دستگاه های اکسیژن ساز حتی اگر استفاده هم نشوند نیاز به بررسی و سرویس دارند. اگر دستگاه مدت زمان بیش از 4 ماه استفاده نشود ممکن است پودر زئولیت آن پودر شود و عوض کردن آن شما را متحمل هزینه زیادی خواهد کرد.

اما در صورتی که شما دستگاه را اجاره کنید دیگر نگران هزینه سرویس و نگهداری آن نیستید و هر زمان که اراده کنید با یک تماس با مراکز تجهیزات پزشکی، دستگاه اکسیژن ساز اجاره ای در اختیارتان خواهد بود.

درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز

نکات ایمنی که در اکسیژن درمانی باید رعایت شود.

نگرانی های شما جهت درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز قابل درک است اما با رعایت نکات زیر دیگر هنگام استفاده از این دستگاه استرس نخواهید داشت:

  • بسیاری از بیماران از منفجر شدن دستگاه هراس دارند. بهتر است دستگاه اکسیژن ساز حدود 2 متر از منبع آتش یا اجاق گاز دور باشد.
  • دستگاه اکسیژن ساز را با خود به حمام نبرید. رطوبت دستگاه اکسیژن ساز را خراب می کند. اگر بیمار وابسته به اکسیژن ساز است و در محیط حمام دچار تنگی نفس می شود، بهتر است از یک نازال با متراژ زیاد استفاده کنید، و دستگاه را بیرون از محیط حمام قرار دهید و فقط لوله نازال به داخل حمام هدایت کنید.
  • از سیگار کشیدن در مجاورت دستگاه اکسیژن ساز خودداری کنید. در هنگام استعمال دخانیات، دستگاه را خاموش کنید.
  • انواع اسپری معمولا خاصیت اشتعال دارند. استفاده از اسپری مو یا بدن و … در اتاقی که اکسیژن ساز در آن قرار دارد توصیه نمی شود.
  • مطمئن شوید که روزنه های ورودی دستگاه مسدود نشده باشد.
  • دستگاه باید از هر طرف حدود ده الی بیست سانتیمتر از دیوار فاصله داشته باشد.
  • هیچگاه دستگاه را روی فرش و موکت قرار ندهید.

چگونه و از کجا می توان دستگاه برای اکسیژن درمانی را تهیه کرد

انتخاب دقیق و مناسب دستگاه تولید اکسیژن برای موفقیت درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. یک دستگاه اکسیژن ساز با کیفیت بالا، ایمنی و راحتی بیمار را تضمین می کند همچنین خطرات و عوارض را به حداقل می رساند.

تیم ما در مجموعه تندیس آنلاین همیشه آماده است تا در انتخاب بهترین تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه های اکسیژن ساز، جهت اجاره و خرید، متناسب با نیاز شما ، پشتیبانی لازم را ارائه دهد. تمامی محصولات موجود در وب سایت ما بررسی های لازم جهت کیفیت و کارآیی را گذرانده اند و با نیازهای جامعه و بیماران ما مطابقت دارند و برای سفارش آماده هستند. ما بهترین برندهای  تجهیزات را جهت خرید و اجاره ارائه می دهیم. خدمات ما شامل مشاوره دقیق، تحویل سریع در سراسر تهران و خدمات و پشتیبانی 24 ساعته پس از تحویل دستگاه است. به ما اعتماد کنید و راه حل های مطمئن برای درمان تنگی نفس توسط دستگاه اکسیژن ساز را از ما بخواهید.

2 نظرات
  1. Nazanin Mardani می گوید

    بی شک استفاده از دستگاه اکسیژن ساز یکی از بهترین راه های درمان برای بیماران تنگی نفس هست.
    من یک دستگاه اکسیژن ساز خانگی اجاره کردم چون تنها برای مدتی، استفاده از اون رو نیاز داشتم، خداروشکر بیمارم الان خیلی بهتر هست، ممنون از مطلب خوبتون.

  2. Mina Naghiloo می گوید

    به نظر بنده هم یکی از بهتین راه های درمان تنگی نفس حالا به هر دلیلی استفاده از یک دستگاه اکسیژن ساز با کیفیت هست که من برای پدرم از مجموعه تندیس آنلاین اجاره کردم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.