همه چیز در مورد طلاق ایرانیان خارج از کشور

رپورتاژ آگهی

0

طلاق ایرانیان خارج از کشور یکی از دغدغه‌های برخی از هموطنان خارج از کشور است.

در همین ابتدا باید بدانید که دادسو به عنوان وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور، و تجربه هزاران پرونده طلاق توافقی خارج از کشور، از هر آنچه که شما نیاز دارید و یا نگران هستید آگاه است.

وکیل طلاق خارج از کشور

در این مقاله به وضوح در مورد طلاق توافقی در خارج از کشور، شیوه وکالت به وکیل در ایران، ثبت طلاق خارج از کشور در ایران، قوانین طلاق در اروپا و … توضیح خواهیم داد.

طلاق ایرانیان خارج از کشور

شهروندان ایرانی؛ در هر جایی از دنیا که زندگی کنند، احوال شخصیه آنها (ازدواج، طلاق، ارث و … ) باید طبق قوانین ایران پیش برود.

پس طلاق ایرانیان خارج از کشور باید در یک دادگاه صالح در ایران برگزار شده و تعیین و تکلیف شود.

با توجه به زمانبر بودن روال طلاق در ایران، عدم امکان حضور بلند مدت هموطنان در کشور و عدم آگاهی نسبت به شرایط و مراحل طلاق، بهتر است به یک وکیل طلاق (نه الزاما هر وکیلی!) وکالت دهند تا بدون نیاز به حضور در ایران و در یک مدت زمان مشخص روند پرونده طلاق پیش برود.

طلاق توافقی خارج از کشور

طلاق توافقی یعنی آقا و خانم هر دو موافق طلاق هستند و بر روی مواردی از زندگی مشترک مانند مهریه، حضانت فرزند و جهیزیه توافق دارند. هر توافقی که زوجین در این موارد داشته باشند، برای قانون و دادگاه محترم شمرده می شود.

برای طلاق توافقی از خارج از کشور باید از طریق سامانه میخک و یا سامانه ثنا به وکیل در ایران وکالت داده شود، تا بدون نیاز به حضور زوجین برای طلاق توافقی اقدام شود. در صورتی که وکلای دادسو وکیل شما باشند، صفر تا صد پرونده توسط تیم دادسو پیش خواهد رفت.

مدارک مورد نیاز طلاق توافقی خارج از کشور

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور عبارتند از:

  • اصل سند ازدواج
  • اصل شناسنامه زوجین
  • تصویر کارت ملی
  • اصل وکالت در طلاق (در صورت وجود)

طلاق با داشتن حق طلاق خارج از کشور

طلاق با حق طلاق خارج از کشور یکی از روش‌های دیگری است که ایرانیان خارج از کشور می‌توانند با استناد به وکالت در طلاق بدون نیاز به حضور و یا امضای طرف مقابل اقدام به طلاق کنند. حق طلاق به صورت قانونی با آقا است ولی در شرایطی آقا می‌تواند این حق را به خانم دهد.

برای این کار در داخل کشور باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرد و برای ایرانیان خارج از کشور این کار توسط سامانه میخک انجام می‌شود.

طلاق با داشتن حق طلاق تنها حالتی است که داشتن وکیل اجباری است. یعنی خانم از طرف آقا وکالت دارد که برای امور طلاق وکیل بگیرد. در صورتی که آقا وکالت در طلاق را به خانم بدهد، این حق از او عزل نمی‌شود و در این حالت هر دو نفر حق طلاق دارند. وکالت در طلاق برای این که کامل باشد باید 4 شرط زیر را دارا باشد:

  • حق توکیل به غیر داشته باشد
  • بلاعزل باشد
  • حق اسقاط در تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی داشته باشد.
  • قبول بذل مهریه

شیوه وکالت به وکیل در ایران

وکالت به وکیل در ایران از طریق سامانه ثنا و یا سامانه میخک انجام می‌شود. سامانه ثنا متعلق به قوه قضاییه و سامانه میخک متعلق به وزات امور خارجه است. با توجه به محدودیت‌های موجود در زمان ثبت طلاق، پیشنهاد می‌کنیم که وکالت به وکلای دادسو از طریق سامانه میخک باشد تا در طول پرونده، ایرادی به پرونده گرفته نشود.

مهریه در خارج از کشور

در زمان طلاق باید حتما مهریه ایرانیان خارج از کشور تعیین و تکلیف شود. می‌توان مهریه را کامل بخشید، می‌توان کامل پرداخت کرد، می‌توان بخشی از مهریه را بخشید و مابقی را دریافت کرد؛ یا هر توافق دیگری!

در پاسخ به این سوال که آیا زنی که در ایران ازدواج کرده میتواند در اروپا مهریه بگیرد باید گفت که بله. با توافق آقا و خانم مهریه، پرداخت می شود و در دادنامه طلاق به وضوح قید می‌شود.

نمونه دادنامه موفق

در صورتی هم که قرار بر بخشیدن مهریه باشد، مهریه به صورتی بخشیده می‌شود که دیگر خانم نتواند نسبت به آن ادعایی داشته باشد.

حضانت فرزند در طلاق خارج از کشور

توافق زوجین در مورد حضانت فرزند در زمان طلاق توافقی، مقدم بر آنچه است که قانون مشخص کرده است. لذا هر تصمیم که زوجین در مورد حضانت و نگهداری فرزند داشته باشند، می‌توان در سند طلاق قید کرد.

در صورتی که زوجین توافقی نداشته باشند، حضانت طبق قانون یپش خواهد رفت. به این صورت که حضانت فرزند دختر تا ۷ سالگی با مادر و ۷تا۹ سالگی با پدر است.

حضانت فرزند پسر هم تا ۷ سالگی با مادر است و از ۷تا۱۵ سالگی با پدر است.

زمانی که فرزندان از مدار حضانت خارج شوند، خودشان تصمیم میگیرند با کدام یک از والدین زندگی کنند. (دختر ۹سال و پسر ۱۵ سال است.)

جهیزیه در طلاق از خارج از کشور

تجربه ما در دادسو نشان می‌دهد که موکلین خارج از کشور، اختلاف نظری در مورد جهیزیه ندارند، اما در جلسه رسیدگی، قاضی از وکلا در مورد وضعیت استرداد جهیزیه سوال می‌کند و وکلا باید پاسخ بدهند.

در چنین مواردی می‌شود ذکر کرد که زوجین ادعایی ندارند و یا قبل از جاری شدن صیغه طلاق، جهیزیه تحویل زوجه خواهد شد.

منبع : طلاق خارج از کشور

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.