دستگاه نقشه مغزی

رپورتاژ آگهی

0

درباره مغز بدانیم؟

مغز یک دنیای شگفت انگیز و پیچیده است که فعالیت های بدن را مدیریت می کند.هر کدام از بخش های مغز کار های مختلف و متفاوتی را انجام می دهد.

مغز از بافت هایی به نام لاننژ ساخته شده است.مغز در داخل جمجمه قرار گرفته است و جمجمه، مغز را در برابر ضربه و حوادث محافظت می کند.

مغز بیش از 100 هزار میلیارد عصب تشکیل شده است و اطلاعات و داده ها را از طریق نورون ها انتقال می دهند.

دستگاه نوار مغزی چیست؟

نوار مغز یا الکتروانسفالوگرافی(EEG) ، آزمایشی است که فعالیت مغز را مورد مطالعه قرار می دهد. مغز از طریق حرکت نورون ها داده یا اطلاعات را انتقال می دهد که این نورون ها به طبع بار های الکتریکی بسیار کمی را به همراه دارد.

این آزمایش از طریق امواج های مغزی و فعالیت الکتریکی مغز را گرفته می شود که در نتیجه آن مشکلات و نا هنجاری های مغز را تشخیص می دهد.

دستگاه eeg

این آزمایش را با چه دستگاهی انجام میدهند؟

نوار مغز را از طریق الکترود هایی که با سیم نازک بهم وصل شده اند انجام میگیرند.این الکترود ها به صورت فلز دایره ای شکل کوچک هستند که در پوست سر بیماران گذاشته می شوند.

این الکترود ها فعالیت الکتریکی ناشی از بار های الکتریکی سلول های مغز را تشخیص میدهند و نتیجه را به دستگاه متصل به الکترود ها میفرستند.دستگاه نیز نتیجه را به صورت نمودار خروجی میدهند که از این طریق پزشکان و متخصصان می توانند بسیاری از بیماری ها را تشخیص دهند.

نوار مغز یا همان الکتروانسفالوگرافی به صورت کاغذی است که امواج بار های الکتریکی مغز را مورد بررسی قرار می دهد.

کاربرد نوار مغز

بیشترین کاربرد و استفاده نوار مغز در تشخیص بیماری های صرعی و تشنج است که از طریق اختلالات مغز است که در نوار مغزی امواج نامنظم را نمایش می دهد.

اگر شما و اطرافیانتان در گذشته دچار تشنج شده باشید حتی در زمان حال نیز نوار مغز وجود و زمان وقوع آن را نمایش می دهد.

تومور، سکته،آلزایمر،روان پریشی،بی خوابی،تروما، مسمومیت دارویی،کما،بیماری های صرعی و تشنج واز نوار مغز استفاده میکنند.

حتی ممکن است در برخی از جراحی ها از نوار مغز برای جریان خون در مغز نیز استفاده کنند.

نوار مغز چه چیزی را به ما نمایش می دهند؟

نوار مغز از طریق امواج های نامنظمی که نمایش می دهد بیماری ها تشخیص می دهند که هر امواج نا منظم در تشخیص هر نوع از بیماری ها منحصر به فرد است که پزشکان با مطالعه نوار مغز می توانند آن را تشخیص دهند.

این امواج از طریق اختلالات صورت گرفته در مغز صورت می گیرد.از جمله اختلالات مغزی که نوار مغز آن را تشخیص و نمایش می دهد عبارتند از:

1-اختلالات تشنج

2-بیماری های صرعی

3-تومور و سکته مغزی

4-اختلالات خواب و بی خوابی

5-زوال عقل

6-التهاب مغز

7-آنسفالوپاتی

8-اوتیسم

انواع نوار مغز

نوار مغز نیز روش های مختلفی دارد و هر کدام از این روش ها برای بیماری های خاصی در نظر گرفته می شود تا با این روش ها نوار مغز به طور صحیح نمایش داده شود.انواع نوار مغز عبارتند از:

1-نوار مغز ساده:این آزمایش را زمانی انجام می دهند که بیمار در آرامش و به دور از استرس آن را انجام میدهند و بیمار در زمان هایی در حی گرفتن نوار مغز خواسته می شود که چشمان خود را باز و بسته نگه دارد و نفس عمیقی بکشد.

2-نوار مغز خواب: اگر پزشک متخصص از آزمایش نوار مغز ساده نتیجه مطلوبی را نگیرد،نوار مغز خواب را به بیمار تجویز خواهد کرد.این آزمایش همانطور که در نامش پیداست در حالت خواب انجام می گیرد.برای این آزمایش که سریع تر انجام شود از بیمار خواسته می شود شب قبل از آزمایش را نخوابد تا در زمان آزمایش سریعتر و راحت تر به خواب رود.

3-نوار مغز سرپایی: در مواردی پزشکان متخصص برای تشخیص بهتر لازم دارند که این آزمایش را در طی یک الی دو روز انجام دهند و در حینی که بیمار کار های روزمره و روتین خود را انجام میدهد،نوار مغز گرفته شود که به آن نوار مغز سرپایی یا پایشی گفته می شود.این نوار مغز از طریق گیرنده به بدن متصل می شود تا فعالیت مغزی بیمار را در حین کار های روزانه ثبت کند.این نوار مغز نیازی به بستری در بیمارستان نمی باشد.

4-نوار مغز تله متری: این روش از نوار مغز یکی از خاص ترین و پر کاربرد ترین نوار های مغز است که اطلاعات و داده های بیشتری را در اختیار پزشکان و متخصصان قرار می دهند.این آزمایش در طی چند روز و بیمار در بیمارستان بستری خواهد شد.این نوار مغز سیگنال ها را به رایانه انتقال فرستاده می شود و در حین ثبت نوار مغزی به صورت ویدئو ضبط خواهد شد تا فعالیت بدن را به صورت دقیق تری مورد بررسی قرار دهند.

دستگاه نقشه مغزی

کاغذ نوار مغز چه چیزهایی را در آن نمایش می دهد؟

نوار مغز همانطور که در تصویر مشاهده می کنید به صورت نمودار به شما نمایش می دهد که پارامتر هایی را برای شما اندازه می گیرد.این پارامتر ها عبارتند از:

1-دامنه: بیشترین جا به جایی یک موج را دامنه گفته می شود که واحد اندازه گیری آن میلی ولت و میکرو ولت است

2-فرکانس: به تعداد تکرار طول موج،فرکانس گفته می شود.

کل محدوده نوار مغزی از 0 تا 100 هرتز می باشد که هر کدام از فرکانس ها نام های مختلفی را دارند که این امواج را در زیر ذکر خواهیم کرد:

  1. 1تا 4 هرتز را امواج دلتا می گویند.

  2. 3 تا 8 هرتز را امواج تتا می نامند.

  3. امواج آلفا با فرکانس بین 8 تا 12 هرتز

  4. امواج بتا با فرکانس بین 13 تا 30 هرتز

  5. امواج گاما با فرکانس بین 25 تا 100 هرتز

چطور می توان دستگاه نوار مغز را تهیه نمود؟

دستگاه نوار مغز در گذشته تنها در بیمارستان ها استفاده می شد و با تجویز پزشک متخصص می توان نوار مغز را تهیه نمود.اما امروزه می توان دستگاه نوار مغز را به صورت عموم استفاده نمود و نیز دستگاه هایی به وجود آمده اند که می توان در مصارف خانگی نیز استفاده نمود و فعالیت مغز را مورد بررسی قرار داد.

این دستگاه ها که تحت عنوان دستگاه EEG نامگذاری شده اند به صورت 32،40،64،72،128،256 کاناله هستند که می توان از شرکت های معتبر در این زمینه از آنها خریداری نمود.

شرکت پرتو دانش با بیش از 20 سال تجربه در زمینه الکتروفیزیولوژی و علوم اعصاب و از جمله طراحی دستگاه نوار مغز و دیگر دستگاه ها به پزشکان و متخصصان در این امر کمک می کند تا با استفاده از راه حل های نوآورانه گام بردارند.

این شرکت بیش از 40 محقق،عصب شناس و روان شناس است و در این بین طیف کاملی از دستگاه نوار مغزی EEG را در 128 کانال در مدل های انسانی و حیوانیطراحی و تولید کرده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.