خواص زنجبیل برای بدن

0

زنجبیل یکی از سالم‌ترین ادویه‌ها است و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات بیواکتیو می‌باشد که اثرات مثبت قابل‌توجهی بر روی بدن و مغز دارند. در این مقاله به بررسی بهترین خواص زنجبیل می‌پردازیم که توسط علم ثابت شده‌اند.

گینجرول

زنجبیل نوعی گیاه گلدار است که خاستگاه آن کشور چین می‌باشد. این گیاه به تیره زنجبیلیان تعلق داشته و به زردچوبه، هل و گالانگال شباهت دارد.

ریزوم (قسمتی از ساقه که زیر خاک قرار دارد) محبوب‌ترین بخش زنجبیل است و به‌عنوان ادویه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این بخش ریشه زنجبیل یا زنجبیل می‌گویند.

مصرف زنجبیل در طب سنتی به شکل‌های مختلف قدمتی طولانی دارد. این گیاه برای کمک به هضم، کاهش حالت تهوع و مبارزه با آنفلوانزا و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

زنجبیل را می‌توان تازه، خشک‌شده، به شکل پودر یا روغن و عصاره مصرف کرد. این گیاه همچنین گاهی اوقات به غذاهای فرآوری‌شده و لوازم آرایشی اضافه می‌شود.  زنجبیل از مواد رایج در بسیاری از دستورهای غذایی است.

عطر و طعم خاص زنجبیل از روغن‌های طبیعی موجود در این گیاه نشئت می‌گیرد که مهم‌ترین آن‌ها گینجرول می‌باشد.

گینجرول ترکیب اصلی بیواکتیو در زنجبیل است که بسیاری از خواص دارویی این گیاه ناشی از همین ترکیب است. گینجرول اثرات قدرتمند ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد.

درمان حالت تهوع

زنجبیل بسیار در درمان انواع حالت تهوع موثر است. به طور مثال، در طول تاریخ از زنجبیل برای درمان دریازدگی استفاده شده است.

همچنین زنجبیل ممکن است برای تسکین حالت تهوع و استفراغِ بعد از جراحی مفیده بوده و به بیماران سرطانی که تحت شیمی‌درمانی هستند کمک کند.

گفته می‌شود که خواص زنجبیل برای درمان حالت تهوع حاملگی نیز مفید است.

بر اساس بررسی انجام‌شده بر روی 12 مطالعه که 1278 زن باردار را شامل می‌شد، مصرف 1.1 تا 1.5 گرم زنجبیل می‌تواند به‌طور چشمگیری علائم حالت تهوع را کاهش دهد.

بااین‌حال، زنجبیل در این مطالعه هیچ تاثیری بر دوره‌های استفراغ نداشته است.

اگرچه زنجبیل بی‌خطر است، اما اگر باردار هستید، قبل از مصرف مقادیر زیادی از آن، با پزشک خود مشورت کنید. برخی از مردم باور دارند که مقادیر بالای این گیاه می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما مطالعه‌ای در این زمینه انجام نشده است و نمی‌توان با قطعیت نظر داد.

کاهش درد عضلانی

مطالعات نشان می‌دهند که زنجبیل برای مقابله با درد عضلانی ناشی از تمرینات ورزشی موثر است. در مطالعه‌ای، مصرف 2 گرم زنجبیل در روز و به مدت 11 روز، به طور چشمگیری درد عضلانی در کسانی که تمرینات آرنج انجام می‌دادند را کاهش داد.

اثر زنجبیل آنی نیست، اما ممکن است در کاهش درد عضلانی در طول روزهای متوالی موثر باشد.

این باور وجود دارد که این اثرات زنجبیل از خواص ضدالتهابی آن نشئت می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

اثرات ضدالتهابی

آرتروز یکی از مشکلات شایع سلامت است. این بیماری باعث زوال مفاصل بدن می‌شود به بروز علائمی نظیر درد مفصل و سفتی مفصل می‌انجامد.

در یک بررسی کنترل‌شده، 247 نفر که به پوکی استخوان در زانو مبتلا بودند مورد بررسی قرار گرفتند. افرادی که عصاره زنجبیل مصرف می‌کردند، درد کمتری داشتند و داروی ضددرد کمتری مصرف کردند.

بر اساس نتایج یک مطالعۀ دیگر، استفادۀ موضعی از ترکیبی که از زنجبیل، مصطکی، دارچین و روغن کنجد  تهیه شده بود، توانست درد و سفتی در بیماران پوکی استخوان را کاهش دهد.

خواص زنجبیل برای کاهش قند خون

این خاصیت زنجبیل به تازگی در پی پژوهش‌ها کشف شده است. در مطالعه‌ای که در سال 2015 انجام شد، 41 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، روزانه 2 گرم زنجبیل را مصرف کردند. 12 درصد کاهش در قند خون این افراد مشاهده شد.

زنجبیل همچنین به طور چشمگیری HbA1c را بهبود داد (شاخص سطوح قند خون در درازمدت)، که در طول یک دوره 12 هفته‌ای، 10% کاهش داشت.

بعلاوه، کاهش 28 درصدی در نسبت ApoB/ApoA-I و 23 درصد کاهش در شاخص‌های لیپوپروتئین‌های اکسید شده مشاهده گردید. این موارد از اصلی‌ترین عوامل خطر بیماری قلبی هستند.

کمک به درمان سوءهاضمه مزمن

به نظر می‌رسد که زنجبیل سرعت تخلیه معده را افزایش می‌دهد که می‌تواند در افرادی که با سوءهاضمه و مشکلات مرتبط با معده مواجه هستند، مفید باشد.

سوء هاضمه مزمن با درد مکرر و ناراحتی در قسمت بالایی شکم همراه است.

این باور وجود دارد که تاخیر در تخلیۀ معده یکی از عوامل اصلی در بروز سوء هاضمه می‌باشد.

مطالعه‌ای نشان می‌دهد که مصرف زنجبیل بعد از خوردن سوپ، زمان تخلیۀ معده را از 16 دقیقه به 12 دقیقه کاهش می‌دهد.

در مطالعۀ دیگری که بر روی 24 فرد سالم انجام شد، مصرف 1.2 گرم پودر زنجبیل قبل از وعدۀ غذایی سرعت تخلیۀ معده را 50 درصد افزایش داد.

کاهش چشمگیر درد قاعدگی

درد قاعدگی همانطور که از نامش پیداست به دردی گفته می‌شود که زنان در طول دورۀ قاعدگی آن را تجربه می‌کنند.

یکی از خواص زنجبیل و مصارف سنتی آن برای کاهش درد قاعدگی است.

در یک مطالعه، 150 زن در 3 روزِ اول دوره قاعدگی خود، روزانه 1 گرم پودر زنجبیل را مصرف کردند. زنجبیل درد قاعدگی در این زنان را کاهش داد و اثری به قدرتمندی داروهایِ مفنامیک اسید و ایبوپروفن داشت.

سایر خواص زنجبیل

  • کاهش سطوح کلسترول
  • زنجبیل حاوی ماده‌ای (6-gingerol) است که می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند
  • خواص زنجبیل ممکن است برای بهبود عملکرد مغز و محافظت در برابر بیماری آلزایمر مفید باشند
  • ترکیبات فعال زنجبیل می‌توانند به مبارزه با عفونت‌ها کمک کنند
منبع healthline.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.