خواص تخم کرفس

0

استفاده از تخم کرفس در طب آیورودیک برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، جمع شدن آب در بدن، سوء هاضمه، ورم مفاصل و بسیاری از دیگر بیماری ها، قدمتی هزار ساله دارد. اما امروزه چگونه از تخم کرفس استفاده می شود؟ امروزه از تخم کرفس برای خارج کردن آب اضافی بدن از طریق ادرار، درمان ورم مفاصل و نقرس، کاهش التهابات قائدگی، کاهش التهابات بدن و کاهش فشار خون استفاده می شود. در ادامه به بررسی خواص تخم کرفس و کاربردهای آن میپردازیم.

این دانه ی کوچک بسیار مفید، مستقیما از گیاه کرفس گرفته می شود و تا زمانی که 2 ساله نشده است نمی تواند ثمر بدهد. از گیاه کرفس، اسانس روغن تخم کرفس گرفت می شود که در صنعت نیز از آن استفاده ی زیادی شده و دارای یک ترکیب شیمایی بسیار قوی به نام apiole نیز می باشد. از تخم کرفس در آشپزی نیز به عنوان چاشنی و ادویه استفاده می شود که فواید بسیار زیادی را نیز به همراه دارد و برای سلامتی بسیار مفید است.

خواص تخم کرفس برای سلامتی

  • به تنظیم فشار خون کمک می کند
  • از فساد غذا جلوگیری می کند
  • علائم ورم مفاصل و نقرس را بهبود می بخشد
  • دارای فواید ضد میکروبی است و با عفونت مبارزه می کند
  • درد ناشی از قائدگی را بهبود می بخشد

تنظیم فشار خون

بر اساس بررسی هایی که در دانشگده ی علوم پزشکی مشهد ایران بر روی موش ها انجام شده است، تاثیر انواع عصاره های تخم کرفس مختلف بر روی فشار خون ، نتیجه ی مثبتی را در پی داشته است.

در این بررسی ها، فشار خون و ضربان قلب موش هایی که از عصاره تخم کرفس استفاده کرده بودند، مورد کنترل و بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که عصاره ی تخم کرفس به کاهش فشار خون این موش ها کمک کرده است. همچنین ضربان قلب موش هایی که به فشار خون مبتلا بودند نیز افزایش پیدا کرد.

از فساد غذا جلوگیری می کند

چرا ما معمولا به جای غذاها و ادویه های سالم، از چاشنی های مضر استفاده می کنیم؟ تخم کرفس می تواند یک ادویه ی بسیار مفید و پر خاصیت باشد که می توانیم از آن در غذاهایمان استفاده کنیم. هند کشوری است که این مسئله را به خوبی درک کرده است؛ از این رو صد ها هزار سال است که هندی ها برای جلوگیری از فساد غذاهایشان از ادویه جات مختلف استفاده می کنند.

دانشکده ی بیوشیمی هند، حدودا 35 نوع ادویه ی مشهور هندی را مورد بررسی قرار داده است؛ از بین این 35 نوع ادویه، این ها از همه مفید تر هستند: کرفس، میخک، دارچین، گیاه اسقف، فلفل، ترب کوهی، زیره، تمر هندی، زیره ی سیاه، دانه ی انار، جوز هندی، سیر، پیاز و برگ بوی هندی.

بیشتر بخوانید:

چیزی که محققان دریافتند این بود که این ادویه های هندی دارای آنتی باکتریال های فعالی هستند که در مقابل تست Bacillus، Escherichia و Saccharomyces از بدن دفاع می کنند. پس به همین دلیل است که از زمان های قدیم از ادویه به عنوان ضدعفونی کننده و ضد التهاب استفاده می کردند.

خواص تخم کرفس

علائم ورم مفاصل و نقرس را بهبود می‌بخشد

یکی از بررسی های استرالیایی بر روی این موضوع تمرکز کرده بود که اگر استفاده از طب کاربردی بتواند التهابات ناشی از ورم مفاصل و نقرس را کاهش دهد، می تواند برای انسان بسیار مفید باشد. از این رو عصاره ی تخم کرفس هندی را همراه با گوشت نیوزیلندی بر روی موش ها امتحان کردند تا نتیجه ی آن را مشاهده کنند. نتایج نشان دادند که این ترکیب برای کاهش التهابات موش هایی که دچار ورم مفاصل و نقرس بودند، بسیار موثر بوده است.

بر اساس یکی دیگر از بررسی هایی که در ژورنال تحقیقات فرایند داروها منتشر شده است، مشخص شده که تخم کرفس خاصیتی همچون ایبوپروفن و آسپرین دارد که می تواند التهابات ناشی از ورم مفاصل را تسکین دهد. بعلاوه، این بررسی ها همگی این مسئله را اثبات کردند که تخم کرفس تا زمانی که با دارویی در تضاد نباشد، می تواند تاثیرات مثبتی بر روی بدن داشته باشد. بنابراین، برای درمان بسیاری از بیماری هایی که موجب التهاب می شوند، مفید است.

خواص تخم کرفس برای مبارزه با عفونت

تخم کرفس که نام علمی آن Apium graveolens می باشد، صد ها سال است که به دلیل خاصیت آنتی باکتریالی اش مورد استفاده قرار میگیرد. دانشمندان دانشگاه Sheffield Hallam  در مرکز تحقیقات در U.K یک تخم کرفس الکلی خام را آزمایش کرده اند تا ببینند که در برابر پیلوری H و دیگر باکتری ها چه واکنشی نشان می دهد. این نتایج آزمایشگاهی نشان دادند که تاثیرات آنتی باکتریالی این گیاه باعث شده است تا محققان اینگونه نتیجه گیری کنند: خواص تخم کرفس می تواند برای درمان عفونت های پیلوری H مفید باشد.

می‌تواند درد های ناشی از قاعدگی را کاهش دهد

خواص تخم کرفس می تواند به تسکین اسپاسم ماهیچه ها و علائم PMS مانند التهابات قاعدگی، کمک کند. برخی تحقیقات نشان می دهند که تخم کرفس، بادیان رومی و زعفران می توانند به کاهش درد و کاهش طول مدت درد در دوران قاعدگی کمک کنند.

یکی از بررسی هایی تصادفی که 2 مرتبه مورد بررسی قرار گرفته و تحت کنترل دارویی بوده است، و در ژورنال Midwifery & Women’s Health به چاپ رسیده است، تاثیر مصرف داروهای گیاهی که حاوی تخم کرفس، بادیان رومی و زعفران هستند را با مفنامیک اسید و تاثیر آن بر روی قاعدگی و درمان درد های التهاب قاعدگی مقایسه کرده است.

در این بررسی 180 دانشجوی دختر از دانشگاه اصفهان بین سنین 18 تا 27 مورد بررسی قرار گرفتند. این دختران بطور تصادفی تقسیم شدند تا از دارو های گیاهی، مفنامیک اسید و دارو های پلاسیبو استفاده کنند. پس از 2 الی 3 ماه بررسی، نتایج نشان دادند که هم مفنامیک اسید و هم دارو های گیاهی نتیجه ای مشابه با دارو های پلاسیبو داشته اند و به یک اندازه توانسته اند درد ناشی از قاعدگی را کاهش دهند؛ و دخترانی که از عصاره ی زعفران، بادیان رومی و تخم کرفس استفاده کرده بودند نیز به طرز چشمگیری دردشان بیشتر از مواقعی که از مفنامیک اسید استفاده می کردند، کاهش پیدا کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.