علت لرزش ماهیچه های بدن

0

لرزش ماهیچه های بدن یا ماهیچه‌لرزه به انقباضات کوچک ماهیچه‌ها در بدن گفته می‌شود. ماهیچه‌های بدن از فیبرهایی ساخته شده‌اند که توسط اعصاب کنترل می‌شوند. تحریک شدن یا آسیب دیدن یک عصب ممکن است باعث شود تا فیبرهای عضلات دچار لرزش شوند.

لرزش ماهیچه های بدن در اغلب موارد قابل تشخیص نبوده و نگران‌کننده نیستند. اما در برخی موارد، این لرزش‌ها ممکن است نشانگر مشکلی در سیستم عصبی باشند که این مورد باید توسط پزشک بررسی گردد.

دلایل لرزش ماهیچه های بدن

مشکلات و عارضه‌های فراوانی هستند که می‌توانند باعث بروز ماهیچه‌لرزه شوند. لرزش خفیف ماهیچه‌ها معمولا دلایل جدی‌ای ندارد، اما لرزش‌های شدید می‌توانند ناشی از مشکلات جدی باشند.

  • ماهیچه‌لرزه می‌تواند بعد از فعالیت جسمانی رخ دهد که در اثر جمع شدن اسید لاکتیک در عضلات هنگام تمرین کردن است. این نوع لرزش اغلب بازوها، پاها و کمر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • ماهیچه‌لرزه‌ای که ناشی از استرس و اضطراب باشد را معمولا «تیک عصبی» می‌نامند. این لرزش‌ها می‌توانند در هر بخشی از بدن پدیدار شوند.
  • مصرف زیاد کافئین و سایر محرک‌ها می‌تواند باعث لرزش ماهیچه های بدن شود.
  • کمبود برخی از مواد مغذی در بدن می‌تواند منجر به بروز اسپاسم‌های عضلانی، به ویژه در پلک‌ها، ماهیچه ساق پا و دست‌ها گردد. رایج‌ترین کمبودهای مواد مغذی شامل ویتامین دی، ویتامین ب و کلسیم هستند.
  • کمبود آب بدن نیز از دلایل انقباض عضلات و ماهیچه‌لرزه است. این نوع ماهیچه‌لرزه به ویژه عضلات بزرگ بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد که شامل پاها، بازوها و سینه هستند.
  • نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات حاوی تنباکو می‌توانند منجر به لرزش ماهیچه، به ویژه در پاها شوند.
  • اسپاسم‌های عضلانی ممکن است در پلک یا نواحی اطراف چشم رخ دهند.
  • واکنش‌های ناسازگار به برخی از داروها نظیر قرص‌های استروژن می‌تواند باعث برانگیختگی اسپاسم‌های عضلانی شود. این لرزش می‌تواند عضلات دست، بازو یا پا را تحت تاثیر قرار دهد.

این دلایل رایج اسپاسم عضلانی معمولا مشکلاتی خفیف هستند که به راحتی درمان می‌شوند. ماهیچه‌لرزۀ ناشی از این مشکلات بعد از چند روز برطرف می‌شود.

دلایل جدی

در حالی که در اغلب موارد دلایل ماهیچه‌لرزه ناشی از مشکلاتی خفیف و عادات خاص زندگی هستند، اما برخی از اسپاسم‌های عضلانی ممکن است ریشه در مشکلاتی جدی‌تر داشته باشند. این اختلالات معمولا با مشکلات سیستم عصبی مرتبط بوده، که شامل مغز و نخاع هستند. این اختلالات می‌توانند باعث آسیب دیدن اعصاب متصل به ماهیچه‌ها شده و در نتیجه منجر به ماهیچه‌لرزه شوند. برخی از مشکلات جدی و نادر که با ماهیچه‌لرزه همراه هستند از این قرارند:

  • دیستروفی ماهیچه‌ای گروهی از بیماری‌های ارثی است که به مرور زمان باعث آسیب دیدن و ضعیف شدن عضلات می‌شود. این عارضه می‌تواند منجر به لرزش ماهیچه‌های صورت، گردن، لگن و شانه‌ها شود.
  • بیماری لو گهریگ یا نام اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، عارضه‌ای است که باعث از بین رفتن سلول‌های عصبی می‌شود. لرزش ناشی از این عارضه می‌تواند در هر قسمتی از بدن رخ دهد، اما در بازوها و پاها رایج‌تر است.
  • آتروفی عضلانی نخاعی به سلول‌های نورون حرکتی در نخاع آسیب رسانده و بر روی کنترل حرکت عضلات اثر می‌گذارد. این مشکل می‌تواند باعث لرزش ماهیچۀ زبان شود.
  • سندرم ایساک، اعصابی که فیبر عضلات را تحریک می‌کنند را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به بروز ماهیچه‌لرزه مکرر می‌شود. اسپاسم‌های ناشی از این سندرم معمولا در عضلات بازو و پا رخ می‌دهند.

ماهیچه‌لرزه یک مشکل اورژانسی نیست، اما ممکن است ناشی از یک عارضۀ جدی باشد. در صورتی که لرزش ماهیچه‌هایتان مداوم و مزمن است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.