بیماری آدیسون و روش های درمان آن

0

بیماری آدیسون یک بیماری مرتبط با هورمون و بسیار نادر است که توانایی بدن برای ایجاد و انتشار کورتیزول و سایر هورمون‌های آدرنال را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری همچنین به‌عنوان یک کمبود مزمن آدرنال، با نام‌های هیپوكورتیزلیسم و ​​هیپودرنالیزم شناخته شده است. ازآنجایی‌که این بیماری به هورمون‌ها مربوط می‌شود، به‌عنوان بیماری غدد درون‌ریز در نظر گرفته شده و متأسفانه هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.

در اکثر موارد، بیماری آدیسون به شکل خود ایمنی است؛ یعنی سیستم ایمنی بدن بخش مهمی از غدد آدرنال که در تولید هورمون‌های خاصی نقش دارد را از بین می‌برد. درحالی‌که داروهای جایگزین هورمون تکمیلی و قرص‌های معمول کورتیزول یا مکمل‌های هیدروکورتیزون/پردنیزون می‌توانند شرایط را در حالت خفیف نگه دارند و معمولاً بیمار می‌تواند تا حدودی زندگی عادی خود را داشته باشد، اما افرادی که از بیماری آدیسون رنج می‌برند باید نسبت به هرگونه بیماری، تروما، جراحی و یا چیز دیگری که ممکن است اثربخشی یا سلامت کلی بدن را تحت تأثیر قرار دهد، محتاطانه عمل کنند.

علل بیماری آدیسون

دو دسته‌بندی اصلی برای بیماری آدیسون وجود دارد: نارسایی غدد فوق کلیوی اولیه و نارسایی غدد فوق کلیوی ثانویه که به آن‌ها نارسایی آدرنال اولیه و ثانویه نیز می‌گویند. برای درمان این بیماری پزشک باید ابتدا نوع آن را تشخیص دهد.

نارسایی غدد فوق کلیوی اولیه

این نارسایی زمانی رخ می‌دهد که غدد آدرنال به‌شدت آسیب دیده باشند و نتوانند هورمون تولید کنند. این نوع از بیماری آدیسون عمدتاً ناشی از حملات سیستم ایمنی بدن به غدد آدرنال است و در طبقه‌بندی بیماری‌های خودایمنی قرار می‌گیرد.

سایر دلایل نارسایی آدرنال اولیه:

  • تزریق درازمدت گلوکوکورتیکوئید
  • عفونت در بدن
  • سرطان و رشد غیرعادی سلول‌ها (تومور)
  • مصرف برخی از داروهای رقیق‌کنندۀ خون برای کنترل لخته‌سازی خون

نارسایی غدد فوق کلیوی ثانویه

نارسایی آدرنال ثانویه زمانی رخ می‌دهد که غده هیپوفیز (واقع در مغز) دیگر نتواند هورمون آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH) را تولید کند. این هورمون زمان آزادسازی هورمون‌ها توسط غدد آدرنال را مشخص می‌کند.

اجتناب از مصرف داروهای کورتیکواستروئید تجویزشده توسط پزشک نیز می‌تواند به نارسایی آدرنال منجر شود. این داروها به کنترل بیماری‌های مزمن نظیر آسم کمک می‌کنند.

سایر دلایل نارسایی آدرنال ثانویه:

  • تومور
  • داروها
  • ژنتیک
  • آسیب تراماتیک مغزی

علائم بیماری آدیسون

هورمون‌های آدرنال برای پاسخ جنگ یا گریز و همچنین رفتار کلی و حتی عملکرد روانی انسان مهم هستند. به همین دلیل لازم است که در ابتدا بیماری را تشخیص دهیم تا بتوانیم درمان مناسب را دنبال کنیم، تا اینکه انتظار داشته باشیم که بیماری به شکل جدی‌تری از بحران آدیسون تبدیل شود. به همین منظور ما باید علائم را درک کنیم. بعضی از شایع‌ترین نشانه‌های بیماری آدیسون به شرح زیر هستند:

  • خستگی و ضعف
  • سرگیجه هنگام ایستادن
  • تهوع، استفراغ و اسهال
  • سردرد
  • عرق کردن و تب
  • درد و ضعف عضلانی و مفصلی
  • اضطراب، تغییر در حالت خلقی یا تغییر شخصیت

اگر آدیسون به‌درستی تشخیص داده شود می‌توان آن را مدیریت کرد، اما بسیاری از مردم در تشخیص علائم این بیماری ضعیف عمل می‌کنند تا اینکه بیماری در حالت خطرناکی قرارگرفته و بدن به‌طورجدی آسیب می‌بیند. خوشبختانه برخی از داروهای گیاهی و طبیعی برای مصرف خانگی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند. البته قبل از مصرف هرگونه گیاه دارویی یا مکمل باید با پزشک خود مشورت کنید.

درمان‌های خانگی برای بیماری آدیسون

درمان‌های خانگی برای بیماری آدیسون عبارت‌اند از:

زنجبیل

زنجبیل برای درمان علائم و بهبود وضعیت این بیماری مفید است. زنجبیل یک داروی آرام‌بخش است و مسائل روده و ناراحتی‌های آن را که اغلب همراه با بیماری آدیسون همراه هستند آرام می‌کند. مصرف زنجبیل حرکات روده را تحریک می‌کند و همچنین باعث متوقف شدن حالت تهوع نیز می‌گردد. زنجبیل را می‌توان در غذا و همچنین به‌عنوان چای زنجبیل مصرف کرد. زنجبیل یک عنصر گیاهی شایع در درمان بیماری آدیسون به‌حساب می‌آید.

تای‌چی، یوگا و مدیتیشن

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، تغییراتی در شیوه‌ی زندگی وجود دارند که می‌توانید با انجام آن‌ها خود را در برابر بیماری آدیسون مقاوم کنید. اگرچه برخی از شاخه‌های پزشکی هنوز هم اعتبار طب سوزنی، یوگا، تای‌چی و مدیتیشن را به‌عنوان شکل درستی از درمان تائید نمی‌کنند، اما بیماری آدیسون مربوط به تولید هورمون است و مطالعات زیادی درزمینۀ پیوند این تکنیک‌ها به سلامت روان و ثبات بهتر صورت گرفته که تنظیم هورمون‌ها را نیز شامل می‌شوند.

بیماری آدیسون

چای سبز

این چای قدرتمند در بسیاری از درمان‌های گیاهی استفاده می‌شود، اما بیشتر به‌عنوان تنظیم‌کننده‌ی هورمون‌ها و سوخت‌وساز بدن شناخته شده است. علاوه بر این، چای سبز به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کرده و از آن در برابر حملات خود ایمنی نیز محافظت می‌کند.

رژیم غذایی مناسب و ورزش

اگرچه ممکن است این روش یک راه‌حل ساده به نظر برسد، ولی حفظ رژیم غذایی مناسب و تمرین کردن، بهترین راه برای حفظ سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی است. رژیم متعادل و روی فرم نگه داشتن بدن در مقاومت با مشکلات خود ایمنی بسیار تأثیرگذار است. همچنین این امر می‌تواند تعادل هورمون‌ها را حفظ کند که در این صورت حتی اگر شما از بیماری آدیسون رنج می‌برید، علائم و عوارض بیماری شدیدتر نخواهند شد.

هشدار

همان‌طور که در بالا ذکر شد، هیچ درمان قطعی برای بیماری آدیسون وجود ندارد، به این معنی که باید به مراقبت‌های پزشکی توجه کنید و از یک روش درمان ثابت در زندگی خود پیروی کنید. تحقیقات در مورد راه‌حل‌های دائمی ادامه دارند، اما هنوز هم به نتیجه قطعی دست نیافته‌اند. بنابراین، تمام داروهای گیاهی و خانگی باید به‌عنوان مکمل در نظر گرفته شده و با مشورت پزشک مصرف شوند. برای کنترل این بیماری حتماً به توصیه‌های پزشک عمل کرده و روش‌های درمانی مرسوم را دنبال کنید. در آخر بهترین توصیه‌ی ما این است که خود را همواره سالم نگه دارید تا از بروز بیماری‌های مختلف جلوگیری شود.

منبع w.organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.