چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم

0

برخی از مردم هنگام صحبت کردن در فضای عمومی مضطرب و دست‌پاچه می‌شوند، به ویژه اگر شناختی از مخاطب‌شان نداشته باشند. علائم جسمانی در این وضعیت عبارتند از تپش قلب، خشکی دهان و تعریق بیش از حد. اغلب شرکت‌ها و کسب‌وکار‌ها برای جذب نیرو به مهارت‌های ارتباطی فرد توجه ویژه‌ای دارند. اما چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم ؟ در این مطلب به بررسی بهترین ترفندها برای افزایش اعتماد به نفس هنگام صحبت کردن می‌پردازیم.

چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم

به خودتان باور داشته باشید

چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم ؟ قبل از هر چیز به خودتان ایمان داشته باشید!

اگر به خودتان باور نداشته باشید، مردم هم نمی‌توانند شما را باور کنند. اعتماد به نفس‌تان را بالا ببرید. در مقابل یک آینه بایستید و شخصیت و ویژگی‌های جسمانی‌تان را برجسته کنید. با افرادی که برایشان مهم هستید وقت بگذرانید. دستاوردها و موفقیت‌هایتان را به خودتان یادآوری کرده و نقایص‌تان را قبول کنید.

افزایش دایرۀ لغات

این بسیار مهم است، زیرا به کار بردن برخی لغات قلمبه سلمبه سبب می‌شود تا باهوش‌تر به نظر برسید. برای رسیدن به این هدف باید مطالعه داشته باشید. هر کتابی که دوست دارید را مطالعه کنید، از رمان گرفته تا کتب تاریخی و اشعار. هرچه بیشتر بخوانید، دایرۀ لغاتتان گسترده‌تر می‌شود.

بدانید که چه می‌خواهید بگویید

اگر ندانید که دربارۀ چه چیزی صحبت می‌کنید، نباید انتظار داشته باشید که مردم شما را جدی بگیرند. همچنین آشنایی نداشتن با موضوع باعث می‌شود تا بیشتر اضطراب و کاهش اعتماد به نفس را تجربه کنید.

با مخاطب‌تان آشنا شوید

شناختن مخاطب سبب می‌شود تا کمتر دست‌پاچه شوید و احتمال گفتن چیز اشتباه و خارج از بحث کمتر می‌شود. نیازی نیست که تمام جزییات مربوط به تک‌تکِ مخاطبان را بدانید، تنها کافیست با اطلاعات کلی دربارۀ آنها آشنا باشید. مثلا دربارۀ سطح تحصیلات، باورهای سیاسی و دینی آنها و… اطلاعات کسب کنید.

تمرین کنید

سخنرانی خود را آماده کنید تا بر موضوع تسلط کامل داشته باشید. چندین مرتبه و با صدای بلند سخنرانی خود را تمرین کنید. می‌توانید صدای‌تان را ضبط کرده و با گوش دادن به آن خطاهایتان را متوجه شوید.

تند حرف نزنید

چگونه با اعتماد به نفس حرف بزنیم ؟

کارماین گالو، نویسندۀ Talk Like TED ادعا می‌کند که ادا کردن 190 لغت در هر دقیقه بهترین سرعت صحبت کردن برای یک سخنرانی عمومی است. صحبت کردن با این سرعت این حس را به مخاطب القا می‌کند که فضایی دوستانه و خودمانی بین او و سخنران شکل گرفته است. اگر با سرعت بسیار کمی صحبت کنید، ممکن است حوصلۀ مخاطب سر برود. همچنین اگر بیش‌ازحد سریع حرف بزنید، ممکن است عصبی یا تازه‌کار به نظر برسید.

از دستان خود استفاده کنید

زبان بدن به‌اندازۀ کلماتی که بیان می‌کنید اهمیت دارد و برای انتقال پیام مهم می‌باشد. یک متخصص در زمینه ارتباطات غیرزبانی می‌گوید که استفاده از زبان بدن کمک می‌کند تا مخاطبان با سخنور احساس گرمی و راحتی کرده و انرژی بیشتری را از او دریافت کنند. بازی کردن با لباس یا مو می‌تواند حواس مخاطب را پرت کرده یا اعتمادبه‌نفس پایین سخنور را نشان دهد؛ اما از طرف دیگر استفاده از دستان هنگام صحبت کردن روش بسیار خوبی برای نشان دادن هیجان و دانش فرد دربارۀ موضوع سخنرانی است.

سایر ترفندها

  • لباس مناسب بپوشید
  • ارتباط چشمی را با مخاطبان حفظ کنید
  • به چیزی که درباره‌اش صحبت می‌کنید باور داشته باشید
منبع fastcompany.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.